Ke střetu došlo kolem půl páté odpoledne. „Řidič z Hoštálkové na motocyklu Honda, nedal při odbočování vlevo na benzinovou čerpací stanici přednost v jízdě protijedoucímu řidiči na motocyklu Suzuki," popisovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Při srážce utrpěli oba řidiči vážná zranění a museli být letecky přesunuti do nemocnic v Ostravě a Olomouci. „Lehce zraněná byla i třicetiletá spolucestující jednoho z řidičů. Tu převezla sanitka do vsetínské nemocnice," prozradila Javorková.

Kvůli zraněním nebylo možné provést dechovou zkoušku na alkohol. Nařídil se proto odběr krve. Policisté nehodu dále vyšetřují.

Alkohol hrál roli nejspíš u druhé nehody. Ve Velkých Karlovicích nejspíš kvůli němu havaroval cyklista. „Ráno okolo desáté hodiny ho našel jeho bratr. Vydal se jej hledat, protože v sobotu večer nedorazil domů," uvedla Lenka Javorková.

Ze zatím nezjištěných důvodů sjel z lesní pěšiny a havaroval do potůčku. „Kvůli jeho zraněním musel přiletět vrtulník, který ho dopravil do ostravské nemocnice," řekla policejní mluvčí.

Cyklistovi byla provedená dechová zkouška. „Alkohol v krvi se prokázal. Bylo ho přes jedno promile," dodala Javorková. Policisté nehodu dále vyšetřují.