Při havárii se zranili dva členové závodní posádky, jednoho v ohrožení života odvezl vrtulník do zlínské nemocnice.

Auto se mělo kolem 10. hodiny dopoledne při rychlostní zkoušce mezi Litenčicemi a Morkovicemi, ve velké rychlosti několikrát přetočit přes střechu. Soutěž pořadatelé nepřerušili a nechali ji pokračovat dál.

„Na rallye, která se koná na Kroměřížsku, došlo při havárii závodního automobilu ke zranění řidiče a spolujezdce. Jeden z dvojice utrpěl středně těžké zranění, které vyžadovalo převoz sanitním vozem na úrazovou ambulanci do Kroměříže. Druhý dopadl o poznání hůř. Pro něj musela přiletět helikoptéra záchranářů a transportovala ho do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně s polytraumatickými, život ohrožujícími zraněními,“ popsal situaci mluvčí Zdravotnické záchranné služby ve Zlíně Jakub Omelka.

Jiří Hanák s vozem Škoda Fabia Rally 2 se stal vítězem 4. ročníku Multi - S Rally Kroměříž, která v pátek a sobotu proběhla v okolí Kroměříže.
OBRAZEM: Kroměřížskou rally ovládli domácí Hanák, Bisaha a Zedník

Mluvčí krajských policistů ve Zlíně Simona Kyšnerová upřesnila, že k nehodě došlo na uzavřené závodní trati mezi Litenčicemi a Morkovicemi.

„Záležitost jde proto mimo policii, je to věc pořadatelské služby v souvislosti s tou soutěží,“ uvedla Simona Kyšnerová.

Deníku se vyjádřil ředitel Rallye Kroměříž Jaroslav Urban.

„Takových nehod se při závodech stává spousta. V tomto případě máme bezpečnost na prvním místě. Za nás ať přiletí vrtulník třeba třikrát, hlavně, že bude vše v pořádku,“ řekl Jaroslav Urban.

Stavba D49 z Hulína do Fryštáku pokračuje.
Stavba D49 pokračuje. Řidiči se musí připravit na omezení, Holešov čeká nápor

Rallye Kroměříž, s deseti rychlostními zkouškami, se jela počtvrté, a to ve dnech 4. a 5. listopadu. K nehodě došlo na čtvrté rychlostní zkoušce Morkovice 1, dlouhé 7,2 kilometru.