Operační důstojník hasičů přijal oznámení o pádu muže ze skal v oblíbené turistické lokalitě Pulčín v 18.30 hodin. Na místo vyrazili hasiči ze stanic Valašské Klobouky a Zlín.

„Z centrální stanice Zlín to bylo konkrétně družstvo specialistů hasičů – lezců s terénním vozidlem Land Rover. Na místo události zamířili také záchranáři, policisté a z Ostravy vzlétl vrtulník letecké záchranné služby,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Jako první se k zraněnému, u kterého byli svědci události, dostali hasiči z Valašských Klobouk a záchranáři. Ti muže ošetřili a připravili k transportu.

„Téměř na místo se dostali i zlínští hasiči se svým terénním vozidlem. Ti pak společně s ostatními uložili zraněného muže do vakuové matrace a na transportní nosítka, na kterých ho donesli k vozidlu,“ popsal Netopil. 

Hasiči nosítka upevnili na speciální nosnou rampu v zadní části auta a převezli zraněného k vrtulníku, který přistál poblíž Pulčína. Po naložení zraněného do vrtulníku se obě jednotky vrátily na své stanice.

„V souvislosti s touto události je vhodné doplnit, že právě lokalita Pulčínských skal je místem častých výcviků zlínských profesionálních hasičů – lezců, kteří zde nacvičují záchranu osob ze skal a jejich transport těžkým terénem. Jak ukázal dnešní zásah, své zkušenosti z výcviků dokázali hasiči maximálně zúročit,“ řekl k zásahu Libor Netopil.

47. Mezinárodní folklorní festival Liptálské slavnosti; sobota 27. srpna 2016
Zaostřeno na folklor: v Liptále začínají 48. slavnosti