Devatenáctiletý řidič vezl po půl deváté večer Novým Hrozenkovem své dva stejně staré kamarády v Citroenu Evasion.

„Jeli místní částí Vranča směrem k hlavní cestě a zřejmě spěchali,“ podotkl vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Mladý šofér zvolil zbytečně vysokou rychlost, kterou nezvládl, při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk a s autem vyjel vlevo mimo silnici.

Útočník Vsetína Tomáš Vávra (vlevo) po nedělní trefě na 1:0 do sítě Havlíčkova Brodu nechal rozproudit emoce. Poté ale přišly i kritické momenty
Vávra: V Jablonci to bude veselé. Oslavíme to

„Auto demolovalo vše, co mu stálo v cestě. Nejprve to bylo oplocení a potom dvě zaparkované Škody Felicie u místní firmy. I budova utrpěla šrám, než se Citroen zastavil na svém levém boku,“ vylíčil bouračku Malcharczik.

Mladíci se ze zdemolovaného auta dostali kupodivu takřka bez škrábnutí. Dechová zkouška, které policisté podrobili řidiče auta, vyloučila pití alkoholu před jízdou.

Způsobené škody ale nejsou malé: na Citroenu rovných sto tisíc korun, na oplocení a fasádě budovy je odhadnutá škoda na patnáct tisíc korun, první Škoda Felicia je poničená za čtyřicet tisíc korun a druhá za třicet tisíc korun. Policisté nehodu dále vyšetřují. 

Jiří Růžička, kterého odstupující starosta Čunek prosazuje za svého nástupce, se včerejšího nepovedeného zasedání zastupitelstva účastnil.
Volba Čunkova nástupce se nekonala, na schůzi dorazilo jen šest zastupitelů