Nehoda se stala ve středu po 22. hodině. Mladí muži jeli po takzvané staré cestě od Jablůnky ke Vsetínu. „V místní části Vsetína Lázky po předjíždění jiného vozidla a zařazování se do svého pruhu dostalo auto na rovném úseku smyk. Vyjelo vpravo mimo komunikaci na travnatý povrch, až narazilo do náspu železničního tělesa," vylíčil vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Auto pravým bokem narazilo do sloupu trakčního vedení, převrátilo se na střechu a zůstalo ležet na kolejích. Devatenáctiletý řidič ze Vsetínska i jeho osmnáctiletý spolujezdec ze Vsetína utrpěli při havárii lehká zranění. Z vraku se dostali sami právě ve chvíli, kdy na místo přijížděli hasiči.

„Velitel zásahu si vyžádal zastavení provozu na železniční trati a vypnutí napájení trakčního vedení. Auto totiž poškodilo sloup trakčního vedení, který byl nakloněný nad tratí. Hasiči zjistili také poškození koleje ve směru na Valašské Meziříčí," popsal mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Výpravčí železniční stanice ve Vsetíně záchranáře ujistil, že nevypraví žádný vlak, dokud technici místo nehody neprověří.

Osobní auto bylo po nehodě zcela zdemolované, vzniklá škoda činí osmdesát tisíc korun. Hasiči zajistili vrak proti požáru a vyjmuli z něj autobaterii.

Škodu na železničním zařízení policisté odhadli na sto padesát tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.