Událost vyvolala v osadě, která patří k Francově Lhotě, vášnivou debatu. „Nevím, proč a jak k tomu došlo. Nebyl jsem u toho. Následky na první pohled ale nebyly hezké," vyjádřil se jeden z místních obyvatel, Jaromír Navrátil.

Podle informací redakce si šla žena, která byla v Pulčíně na návštěvě, ven z jednoho z domů zakouřit.

Obestoupili ji čerti z mikulášské družiny a chvíli na to narazila žena hlavou do poštovní schránky. „Šli jsme paní pomoct. Měla na zátylku velkou bouli a byla v bezvědomí. Zavolali jsme záchranku. Zdravotníci ji pak odvezli do nemocnice," dodal Jaromír Navrátil.

Informaci mluvčí Záchranné zdravotnické služby Zlínského kraje potvrdil. „V sobotu v podvečer jsme skutečně vyjeli do Pulčína k ošetření zraněné ženy. Lékař měl podezření na otřes mozku, což lze považovat za středně těžké zranění. Proto ji nechal odvézt na úrazovou ambulanci do Zlína," řekl Petr Olšan.

Žena, která není ze Vsetínska, je údajně stále v pracovní neschopnosti.

Podle místních stojí za incidentem alkohol.

Nešťastnou událost potvrdil také starosta Francovy Lhoty Karel Matůš. „Zraněná žena mi před několika dny poslala mail. V něm mě na událost upozornila. Podle ní všechno oznámila policii. Nemám k tomu nyní co jiného dodat," konstatoval starosta Francovy Lhoty.

Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení v Horní Lidči. „Jsou ale teprve na začátku. Vyvozovat závěry by bylo předčasné," upozornila krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.