„S lítostí Vám oznamuji že dne 5.8.2020 vyhasly dva mladé životy. Opustil nás Samík Moulis a Leo Vrubl. Samíku budeš nám moc chybět. Miluji tě,“ napsala a ve po třech hodinách od zveřejnění její informaci sdílelo 35 dalších uživatelů FB a přibylo pod ní 109 komentářů vyjadřujících především upřímnou soustrast a lítost nad smrtí mladých chlapců.

Oba kamarádi, Stanislav Samuel Moulis a Leo Vrubl z Kroměříže, se u Sázavy ubytovali v chatce v Masarykově kempu YMCA u Soběšína na Kutnohorsku. Z něj dospívající děti zmizely ve středu 5. srpna kolem půlnoci, když se vydaly vykoupat v rozvodněné řece. Na molu pak další lidé našli jen pantofle, ručník a hodinky jednoho z hochů.

Ilustrační foto.
Pátrání po dvou chlapcích u řeky Sázavy policisté přerušili

Do pátrání lokálního se v okolí řeky zapojil i vrtulník s termovizí a policejní potápěči ze Slap a Nymburka. Později Policie ČR vyhlásila po pohřešovaných celostátní pátrání. Podle zprávy policejní mluvčí Petry Potočné ze 14. hodiny pátku 7. srpna bylo pátrání ukončeno a policisté se k němu vrátí v sobotu prostřednictvím policejních potápěčů z Prahy a policejních kynologů.

Úmrtí obou chlapců však Policie ČR zatím nepotvrdila. „Od dnešních 10 hodin budeme opět pátrat po dvou pohřešovaných chlapcích v řece Sázavě a celém okolí. Na pomoc při pátrání jsme požádali potápěče a psovody z hl. m Prahy,“ uvedla pak policie na svém twitteru v sobotu ráno.