"Pár minut po šesté hodině večerní byli vysláni k nehodě profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a hasiči města Rožnov pod Radhoštěm. Ti po příjezdu průzkumem zjistili, že došlo ke střetu tří osobních vozidel a ke zranění chodkyně," popsala situaci mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči museli použít hydraulické nůžky, aby se dostali k řidičce a poté ji na páteřové desce mohli vytáhnout z vraku vozidla.

Následně provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií. Protože uniklo velké množství provozních kapalin, hasiči je zasypali sorbentem.

Ilustrační foto
V Zašové se srazilo auto s vlakem, mladou řidičku vezli do nemocnice

"Při nehodě byly zraněny celkem čtyři osoby, které skončily v péči posádek zdravotnické záchranné služby. Pro jednu byl přivolán i vrtulník letecké záchranné služby, který přistál na hlavní silnici v místě nehody. Po odvezení všech zraněných do nemocnice následovalo rozsáhlé vyšetřování ze strany Policie ČR. Poté hasiči asistovali při odtažení vozidel," doplnila Lucie Javoříková.

Nakonec hasiči odklidili části vozidel a velké množství použitého sorbentu, roztroušeného na desítkách metrů silnice a jejího okolí a po více než čtyřech hodinách zásahu se vrátili hasiči zpět na své základny.