Při sjezdu z Hrabiny dolů do jejich rodné vesnice, za tmy a v mimořádně husté mlze, vyjel 74letý řidič při průjezdu levotočivou zatáčkou z doposud nezjištěných příčin vpravo mimo komunikaci do travnatého příkopu.

„Tam vozidlo narazilo do směrových sloupků a betonového mostku. Po nárazu se přetočilo a poté dopadlo zpět na kola,“ uvedla podrobnosti k dopravní nehodě mluvčí policistů Simona Kyšnerová.

Vzápětí motorový prostor auta pohltily plameny. Ty se naštěstí podařilo hasicím přístrojem zlikvidovat jednomu z kolemjedoucích řidičů.

„Až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje hasiči prováděli resuscitaci dvou těžce zraněných osob. Přes veškerou snahu se je hasičům ani zdravotníkům nepodařilo zachránit,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Zraněného řidiče převezli záchranáři do nemocnice.

„Dvě spolujezdkyně ve věku osmasedmdesát a pětačtyřicet let utrpěly zranění neslučitelná se životem. Alkohol u řidiče jsme vyloučili provedením dechové zkoušky,“ dodala Simona Kyšnerová.

Podle informací Deníku jela v havarovaném automobilu rodina ze Strání. Při neštěstí zahynuly řidičova manželka a dcera.

„Pro naši obec je to velmi smutná událost, o to tragičtější, že se tak dramaticky dotkla členů jedné rodiny,“ řekl starosta Strání Antonín Popelka.

Na průjezd inkriminovanou zatáčkou podle něj řidiči doplácejí spíše v zimě, když napadne sníh.

„Ta pondělní mlha byla ale opravdu mimořádně hustá a zákeřná. Přitom šofér toho auta je dlouholetý řidič z povolání, který to tam zná zpaměti,“ pokyvuje starosta smutně hlavou.

Vozovka u havárie byla v pondělí až do 22.35 hodin v obou směrech uzavřena a strážci zákona odkláněli provoz přes Korytnou. Přesné okolnosti nehody podle Simony Kyšnerové vyšetřují uherskohradišťští kriminalisté i dopravní policisté.

Ve Zlínském kraji letos zemřelo při 21 dopravních nehodách celkem 23 osob. Z toho v okrese Uherské Hradiště došlo v roce 2020 ke dvěma smrtelným nehodám, při nichž přišli o život tři lidé.

Tragická nehoda u Střílek, 23.11.2020
Tragická srážka aut u Střílek: jeden z řidičů nepřežil, druhý je ve vážném stavu