První nehoda se odehrála už o půl třetí ráno. Na silnici mezi vesnicemi Ústí a Leskovec boural devatenáctiletý cizinec s vozem Audi A8. „Na rovném úseku silnice za jízdy nastavoval navigaci. Vlivem toho přejel do protisměru a následně vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu," vylíčil Malcharczik.

Pět minut po páté ráno vyjížděla tentokrát z Halenkova směrem k Huslenkám jedenapadesátiletá řidička z Karlovicka se Škodou Octavia. „Ve chvíli, kdy vytahovala z kabelky kapesníky, také přejela do protisměru a potom vlevo mimo komunikaci. Skončila v silničním příkopu," popsal druhou nehodu policejní mluvčí.

Policisté dali oběma šoférům dýchnout, naměřené hodnoty alkoholu byly v obou případech nulové. Škodu na voze Audi odhadli muži zákona na milion dvě stě tisíc korun, na Škodě potom na třicet tisíc korun.

Podle policistů se oba řidiči dopustili přestupku, na místě tedy dostali blokovou pokutu. „Mezi povinnosti řidiče podle zákona patří i povinnost plně se věnovat řízení vozidla. K nehodám často dochází právě nedodržením této povinnosti. Ruce patří na volant," vzkázal Vladislav Malcharczik.