Podle prvotních informací hrozilo, že za auta uniknou do řeky provozní kapaliny, hasiči proto na místo vyrazili i s chemickým kontejnerem. „Avia skončila z větší části utopená v řece Bečvě těsně pod splavem. Žádné provozní kapaliny z něj prozatím neunikaly a řidič vozu byl v době příjezdu hasičů na břehu řeky a nezraněný," vylíčil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Hasiči instalovali pod místem nehody nornou stěnu pro zachycení případného úniku ropných látek z vozidla. Do příjezdu jeřábu, který zajistil majitel havarovaného vozu, připravili záchranáři nafukovací člun a zásobu sorbentu. „Po příjezdu autojeřábu jsme havarované vozidlo uvázali a postupně vytáhli na břeh. Práci značně komplikoval strmý břeh, velká hloubka vody pod splavem a především uvolněný kontejner s betonem, který neustále měnil těžiště vozu," popsal Libor Netopil.

Při vyprošťování za auta vzhledem k jeho náklonu unikl hydraulický olej, který zdržela norná stěna a hasiči jej zlikvidovali připraveným sorbentem. Vyprošťovací práce skončily téměř po čtyřech hodinách.