Slušovickou rychlostní zkoušku přerušila vážná nehoda. Jeden ze závodníků totiž nezvládl svůj vůz a srazil mladou Maďarku.

„Sanitka ji odvezla do nemocnice na další vyšetření. Dívka byla při vědomí," upřesnil hlavní lékař soutěže Lubomír Nečas. Jak moc je její stav vážný, nyní zjišťují lékaři ve zlínské krajské nemocnici.

„Podle předběženého vyšetření má povrchové zranění břicha a zlomeniny žeber a pánve.Neměla by však být v ohrožení života," informoval dále mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Další nehoda se stala i při rychlostní zkoušce Pindula. Vůz zřejmě s číslem 106 vletěl ve vysoké rychlosti do stromu. I v tomto případě se snad nejednalo o nic vážného.

„Jezdec byl s podezřením na otřes mozku převezen na pozorování do krajské nemocnice," přiblížil ještě Petr Olšan.

Nehoda se bohužel nevyhnula ani městské supererzetě, která se jela v pátek 31. srpna přímo v centru Zlína. Jeden z diváků totiž si totiž vylezl nedaleko autobusového nádraží na jednu z budov a spadl z ní dolů. S poraněním břicha, žeber a tržnou ránou na hlavě jej sanitka převezla do nemocnice. Zkouška byla kvůli zásahu záchranářů asi na dvacet minut přerušena.