Za inscenaci divadelní hry Dale Wassermana Přelet nad kukaččím hnízdem získali cenu diváků, cenu za scénografii, nejlepší herecké výkony i doporučení na národní divadelní přehlídku ve Volyni.

Hned dvě ohodnocení si odnesl režisér a herec Pavel Rejman, který ztvárnil jednu z hlavních rolí. Z ceny za herecký výkon v inscenaci Přelet nad kukaččím hnízdem a za nejlepší herecký výkon celé přehlídky měl radost.

„Zdvojenou cenu jsem vůbec nečekal. Přehlídky jsou velká neznámá, přijíždíte do nového prostředí, i technicky i mentálně. Ale všechno zafungovalo perfektně,“ pochvaloval si Rejman.

Představení vsetínských divadelníků hodnotil kladně jeden z porotců přehlídky, dramaturg Městského divadla ve Zlíně Vladimír Fekar.

První jarní sobotu 2018 zahájili sezonu vodáci ve Vsetíně. Zamykání a odemykání Bečvy se ujal hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a místostarosta Vsetína Tomáš Pifka.
Hejtman Čunek pokřtil pomník Jaromíra Česneka

„Výborný výkon podal Pavel Rejman v roli Mc Murphyho i představitelka vrchní sestry v podání Dagmar Pavlouškové. To jsou tahouni inscenace i tématu, který v sobě Přelet nese,“ zhodnotil Fekar.

Vyzdvihl také řešení scény, které vychází z původního ztvárnění v suterénu hotelu Vsacan.

„O to víc mě mrzí, že jsem Přelet nemohl vidět tam. V syrovosti toho prostoru musí inscenace ještě nabrat na síle,“ doplnil Fekar.

Porota, ve které usedla také dramaturgyně Karlovarského městského divadla Petra Richter Kohoutová a divadelní režisér Divadla pod Palmovkou, producent a pedagog Petr Kracik, ohodnotila také výběr hry.

„Je dobře, že se téma osobní vnitřní svobody objevuje a že po něm sáhnou amatéři, kteří zpravidla vyhledávají bulvární situační komedie,“ podotkl Vladimír Fekar.

V konkurenci dvanácti - převážně komediálních představení, získali herci Divadla v Lidovém domě také cenu diváka.

„To je pěkná zpětná vazba a velké ocenění. Zvlášť když jsme nepřijeli s komedií,“ pochvalovala si členka souboru Renata Trličíková a vyzdvihla příjemnou atmosféru, vřelé přijetí i zdravou rivalitu na Ostravských bucharech.

Divadelníci netrpělivě očekávají pozvání do národní přehlídky ve Volyni na základě doporučení poroty.

V nejbližší době budou ochotníci vybírat nový kus na příští sezonu. V květnu uzavřou ve Vsacanu tu letošní a další už zahájí v nově opraveném domovském stánku – v Lidovém domě ve Vsetíně.

Přehrada Bystřička. Ilustrační foto
Přehrada Bystřička i úpravny vody přilákaly tisíc návštěvníků