Mottem letošního ročníku je heslo Znamení. Podle sdělení na webových stránkách festivalu chtějí jeho organizátoři poukázat na to, že znamení Božího působení lze nalézt ve světě, v přírodě a především v lidských životech, příbězích a srdcích. Výkladem hlavního tématu festivalu řečníci Stanislav Bubik, Kateřina Lachmanová, Václav Vondrášek a Jiří Unger.

Dalšími přednášejícími, kteří povedou tématické semináře, budou Dan Drápal, Alexandr Saša Flek, Petr Glogar, Andrea Jarošová, Marie Immaculata Konvalinková, Marek Moškoř, Richard Polomík, manželé Hanka a Tomáš Polívkovi, Bedřich Smola, Lukáš Sztefek, Jan Špilar a Mikuláš Vymětal. „Snažili jsme se pozvat zajímavé řečníky z mnoha oborů. Oslovili jsme známé i méně známé tváře napříč církvemi. Doufáme, že návštěvníkům festivalu pomohou v hledání odpovědí na jejich životní otázky," uvedl člen poradního týmu festivalu Jan Jackanič.

Mezi tématy celkem šestnácti seminářů naleznou účastníci festivalu mimo jiné například sexualitu, partnerské vztahy či osobní problémy. „Také se snažíme otevírat témata, která nejsou úplně běžná – rasismus, smrt a umírání, manipulace v médiích a podobně," doplnil Jan Jackanič.

Nedílnou součástí festivalu United jsou hudební vystoupení. Diváci se mohou těšit na domácí i zahraniční interprety. Mezi zahraniční hosty patří zpěvák Paul Colman, britská skupina Four Kornerz, polská formace Glyk P.I.K. Trio a chorvatská skupina October Light.

Z česko-slovenské křesťanské hudební scény se posluchačům představí například Eva Henychová či Pavel Helan, nebo kapely Adonai, BCC Worship, Deep Inside, Donebevolající, Forgiven, Fusion, Jedním srdcem a mnohé další.

Novinkou letošního ročníku festivalu je Street scéna, která bude otevřena před kinem Vatra. Na ní se představí umělci z oblasti hiphop, breakdance a beatboxu Přemek Křižánek a skupina Wessani. Také organizace Royal Rangers či Kateřina Hurychová s klaunským představením.

Křesťanský multižánrový festival United se koná ve Vsetíně od 21. do 23. srpna.