Už zítra (4. 7.) nabídnou bohatý program pro celou rodinu v podobě tradičních projektů, jako soutěž ve fotbalových dovednostech s Antonínem Panenkou, Mladí fandí Velehradu se zpěváky Sebastianem a Tomášem Löblem, mezinárodní setkání vozíčkářů, ruční přepisování Bible, Velehrad dětem s Michalem Nesvadbou, Modlitba za vlast, interaktivní workshopy, výstavy, soutěže pro malé i velké a řadu dalších aktivit.

Plný dobrých skutků bude od 19.30 hodin na pódium před bazilikou minor Večer lidí dobré vůle, kterým bude provázet Barbora Černošková s Filipem Tomsou. Hudebním hostitelem programu bude Jiří Pavlica s Hradišťanem, který si pozval skupinu Javory Beat se sourozenci Hanou a Petrem Ulrychovými, zpěváka Marka Ztraceného, houslisty Jakuba Matouška a Jakuba Junka, zlínskou Filharmonii Bohuslava Martinů a velehradský sbor Stojanova gymnázia. Divákům a posluchačům se představí Nadační fond ADIUVARE, na který mohou lidé přispět formou DMS VELEHRAD.

Dny lidí dobré vůle na Velehradě ale nejsou jen o zábavě. Jejich vyvrcholením bude v pátek (5.7.) národní pouť na nádvoří před bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje. Hlavním celebrantem a kazatelem slavnostní poutní bohoslužby, přenášené Českou televizí a Českém rozhlasem Vltava, bude Mons. Charles Daniel Balvo (68), titulární arcibiskup v Castellu a apoštolský nuncius neboli vyslanec Svatého stolce v Česku.

„Protože působil v rámci dřívější služby na nunciatuře, naučil se hovořit česky a při setkání s věřícími rád český jazyk využívá. Při poutní mši svaté bude kázat v českém jazyce, což je velmi žádané, protože jeho homilii nebude třeba překládat,“ konstatoval s uspokojením Jiří Gračka, tiskový mluvčí Arcibiskupství Olomouckého.

Den obce ve Strání 2019
Na Dnu obce ve Strání oslavili výročí hasičů a požehnali nový vůz