V sále na Maštaliskách na Horním náměstí vystoupí od 19 hodin kapela Pass. Zlínská folkrocková formace funguje od roku 1998.

„V roce 2000 skupina vydala první album Černé labutě, na jaře roku 2003 nahrávku s názvem Po sezóně a koncem roku 2007 připravili muzikanti pro své posluchače třetí desku s názvem Někde jinde," připomněl Vlastimil Fiala z Agentury pro ekonomický rozvoj Vsetínska, která pravidelné koncerty na Maštaliskách pořádá.

V roce 2009 prošla kapela personální obměnou. K zakládajícím členům Kamilu Hricovi a Jiřímu Holečkovi přibyli Libor Jandík, Pavel Lieskovský, Michael Markytán a Tomáš Jícha. V této sestavě Pass poskládal zcela nový repertoár. Písně z něj se objevily v roce 2012 na posledním CD s názvem Nikdo není doma.

Ve stejnou dobu, kdy bude Pass koncertovat na Maštaliskách, vystoupí v Malém sále vsetínského Domu kultury americký bluesman a rocker hendrixovského střihu Linwood Lee Taylor. Doprovodí jej dvojice muzikantů – slovenský baskytarista Matěj Černý a český bubeník Tomáš Hobzek. Koncert se koná u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii. Pro studenty je zdarma

Koncert kapely Pass na Maštaliskách i Linwood Lee Taylor Tria v Domě kultury začínají ve středu shodně v 19 hodin.