První vystoupení uvidí zájemci už ve čtvrtek v půl osmé večer. Ve velkém sále Domu kultury se jim představí slovenské osmičlenné seskupení Cigánski diabli. „Odbornou veřejností je tato kapela považovaná za jeden z nejlepších orchestrů v kategorii Etno a World music na světě," prozradil programový ředitel festivalu Jaromír Matušů.

Od pátku se konají také všechny další doprovodné programy festivalu. Na Dolním náměstí se od ranních hodin pořádá jarmark.

Ve čtyři hodiny mohou lidé před městskou knihovnou očekávat vystoupení souboru Vsacan, který uvede všechny zahraniční hosty. „Vystoupí zde například folklorní soubor z Tajwanu, který se nám podařilo pozvat ve spolupráci s pořadateli festivalu v Olešnici," pokračoval Matušů.

Po nich se na náměstí představí folkové a etnické kapely z České republiky Domino, Acoustic Irish a Pass. „V osm hodin večer pak v domu kultury začíná slavnostní zahájení celého festivalu. Diváci uvidí domácí soubor Kotár a slovenský soubor Karpaty," uvedl programový ředitel festivalu.

Sobotní program zahájí tanečníci v deset hodin dopoledne v Domu kultury. Změří zde své síly ve Velké ceně města Vsetína v odzemku. Soutěž se koná na památku nejlepšího valašského odzemkáře Dušana Růžičky.

Ve stejnou dobu se na Dolním náměstí představí dětské soubory. Odpoledne bude opět patřit zahraničním souborům. „Vystoupí hosté z Polska, Slovenska či Maďarska," informoval organizační ředitel festivalu Milan Kostelník.

O půl osmé večer se diváci mohou přijít podívat do Domu kultury kde se v podání slovenského souboru Merlin koná Irská taneční show.

Neděle bude patřit valašským souborům. Závěrečný program se uskuteční ve tři hodiny odpoledne. Soubor Jasénka se rozloučí se všemi zahraničními hosty.

Po dobu trvání festivalu je k vidění také fotografická výstava ve foyer kina Vatra. Její vernisáž se koná už ve čtvrtek v sedmnáct hodin.