Sál sice nebyl zcela zaplněn, ale to neubralo na dobré náladě ani muzikantům, ani posluchačům, kteří koncert protančili.

První se k mikrofonům postavili muzikanti z Docuku, kteří v rámci koncertního turné po republice představili písně z nového alba Kdybych já věděl. Na něm se pěvecky podílela hudebnice Markéta Irglová a produkovala ho romská zpěvačka, muzikantka a sbormistryně Ida Kellarová.

„Moc se mi to líbilo. Docuku znám, tahle deska ale je, troufám si říct, jejich zatím dosavadní vrchol. Skutečně se jim povedla," usmál se Martin Kutáč z Nového Hrozenkova, který se na koncert vypravil s přáteli.

„Byl jsem na finských zpěvačkách už loni, a protože mě zaujaly, dal jsem kamarádům hudební tip. Věřím, že se budou líbit," předznamenal Kutáč.

Temperamentní finská kapela Värtinä, která kombinuje rock s etnickou hudbou má širokou základnu fanoušků napříč kontinenty. Vydala čtrnáct alb, z toho to poslední se stále drží na předních příčkách evropských hudebních hitparád world music.

„Čekala jsem, že to bude netradiční vystoupení, přesto mě jejich výkon překvapil. Bylo to úžasné a bezprostřední. Hlavně byl skvělý úvod, kdy se Finky postavily mezi nás a zpívaly bez mikrofonů. Tím si mě získaly," zhodnotila Ludmila Zádrapová ze Vsetína.