Členové blues-rockové formace si na něj pozvali speciálního hosta, kterým bude vynikající bluesový kytarista a zpěvák Paul Batto Jr. Rodák ze slovinské Lublaně žije od konce 90. let převážně v Maďarsku, Polsku a Česku a intenzivně koncertuje po celé Evropě.

„Vystupuje sólově, v duu, vede vlastní kapely a hostuje s jazzovými trii a swingovými orchestry. Zpívá blues, gospel a jazz," představila interpreta ředitelka rožnovské Kulturní agentury T klub Lenka Vičarová.

Dodala, že Paul Batto Jr. natočil několik autorských desek a má velké fanouškovské zázemí především v Německu a zemích Beneluxu.

Valašská bluesová společnost vznikla v roce 1996 jako příležitostné sdružení tří muzikantů hrajících akusticky převážně repertoár Erica Claptona.

„Tři roky na to, posílená o rytmiku, se začala kapela nořit do blues elektrických kytar a tím se i posunul výběr písní," řekla Vičarová.

Dnes najdou posluchači v repertoáru skladby spojené se jmény veličin, jako jsou Gary Moore, Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan, Roling Stones, Dire Straits, či ZZ Top.

Valašská bluesová společnost s hostem Paulem Batto vystoupí v rožnovském Společenském domě ve středu 9. listopadu v 19 hodin.