„Na barmanském kurzu se žáci naučí teorii a míchání asi čtyřiceti drinků,“ řekla asistentka ředitele SOŠ Šárka Bařáková.

Doplnila, že na závěr kurzu žáci skládají zkoušky, kdy si vylosují jeden z deseti drinků a ten před zraky poroty namíchají.

Za absolvovanou zkoušku obdrží certifikát. Kurz vedou zkušení barmani z přední zlínské barmanské skupiny Barmani Zlín.

„Studenty učíme míchat koktejly jak na open baru, který je nižší, a tím pádem jde barmanovi vidět pod ruce, tak na větším a vyšším baru, který simuluje reálný provoz,“ vysvětlil přednášející barman Jakub Orel.

Carvingový kurz (kurz vyřezávání ovoce a zeleniny) stejně jako každý rok vede lektor Luděk Procházka, největší odborník na carving v republice.

„Luděk Procházka je vítězem nejprestižnější kuchařské soutěže světa – Světové kuchařské olympiády IKA za rok 2008. Kurz si žáci velmi chválí,“ uvedla asistentka Šárka Bařáková.

Během dvou dnů se žáci naučí pomocí speciálních carvingových nožů a nejrůznějších dlátek vyřezat z ovoce a zeleniny ozdobné komponenty.