Muzikant a autor Pavel Tabásek z valašské Jasenné a jeho Partyja vystoupí v klasickém složení, ve kterém kapela hraje už dvanáct let. „Kromě osvědčených skladeb se mohou posluchači těšit také na novinky ze sólového CD, které právě dokončuji, a z něhož už stihly některé písničky prosáknout do repertoáru naší kapely,“ prozradil Pavel Tabásek. Příznivci Pavla Tabáska mohou vydání nového autorova alba, které ponese název Do vlastních rukou, právě v těchto dnech podpořit prostřednictvím serveru Startovač.

Druhým hudebním hostem sobotního večera bude dolnobečvanská skupina Z horní dolní a dál na jih. Se čtveřicí zkušených hudebníků (Adam Růčka – trumpeta, perkuse, zpěv, Jarda Dohnal – kytara, Michal Baran – bicí a Zdeněk Antoš Poruba – baskytara, texty) se na klávesy nově představí mladá talentovaná Marie Porubová. Kapela zpívá výhradně valašsky. „Naše autorské písně vycházejí převážně z lidové melodiky a jsou odrazem života nejen lidu valašského, ale skýtají i vhled do srdcí autorů samotných,“ říkají o sobě členové kapely.

Dvojkoncert kapel Tabáskova partyja a Z horní dolní a dál na jih začíná ve vsetínském klubu Tři opice v sobotu 24. března v 19.30 hodin.