Až o dvanáct let později si mladí študlovajné zvolili název Adorare a poprvé vystoupili na hudebním festivalu křesťanské hudby Hradní tóny v Brumově-Bylnici.

Dnes hudební skupina čítá 35 nadšenců z valašskoklobucké farnosti. Kromě koncertování a hudebního doprovodu při mších a dalších akcích převážně pro mládež členové Adorare skládají vlastní písně. Sami se hudebně doprovází na bicí, baskytaru, elektrickou i akustickou kytaru, klávesy, flétny, housle, saxofon a trubku.

Skupině se v posledních letech podařilo dokonce vydat tři CD, první z nich s názvem Voláme k tobě v roce 2007. Album V otázkách vyšlo roku 2010 a v říjnu tohoto roku přišlo další nové CD Nech se vést.

„Víme, jak je těžké dostat se podoby, v jaké jsme dnes. Začínali jsme skoro z ničeho. Podobně jsou na tom i ostatní scholy, takže se jim snažíme pomáhat," uvedla jedna ze členek Adorare Jana Šerá.

Už v neděli se v kostele svatého Matouše ve Študlově uskuteční v pořadí šestý Předvánoční misijní koncert. Adorare na něm vystoupí společně s dětmi z malé študlovské scholy. „Tento koncert máme velice rádi. Celková atmosféra je taková rodinná a hlavně předvánoční," popsala Jana Šerá. Atmosféru si pochvaluje také vedoucí skupiny Adorare Markéta Vaňková. „Je moc pěkné, že děti, které zpívají ve scholách, také chtějí pomáhat. Jejich nadšení se snažíme podpořit a tím finančně přispět tam, kde je to potřeba. A vánoční svátky jsou k tomu krásnou příležitostí," myslí si.

Koncert se uskuteční v neděli v kostele ve Študlově v 15 hodin. Vstupné je dobrovolné a výtěžek z koncertu bude věnován na misie. Zároveň budou mít zájemci možnost zakoupit si CD a zpěvník.