„Odezva předčila naše očekávání. Prakticky všechny kurzy byly plné, mnohé termíny jsme měli vyprodané dlouho dopředu a navštěvovali nás zájemci nejen ze Zlína a okolí, ale třeba i Olomoucka či Brněnska.

Pro velký zájem jsme nyní vypsali další termíny a připravili i nová témata. Nově zařazujeme třeba přípravu francouzských dezertů, mořské plody a ryby nebo grilování, zajímavostí bude jistě i workshop zaměřený na bylinky a produkty z nich,“ říká šéfkuchař Bistrotéky Valachy a jeden z lektorů Lukáš Strnad.

V uplynulém období byly největším hitem kurzy thajské, italské a francouzské kuchyně i speciální témata - úprava různých druhů masa, příprava omáček nebo pečení valašských frgálů.

„Potěšil nás i velký zájem o kurzy pečení kvasového chleba, který je naší chloubou a doménou,“ dodává Lukáš Strnad.

V květnu začala Bistrotéka spolupracovat s finalistkou letošního Masterchefa Katkou Kolbovou, která vede kurzy přípravy makronek a dezertů z čokolády.

„Připravujeme i další „sladké“ kurzy a to pod vedením naší šéfcukrářky Tamary Adamčíkové. Zájemci tak mají jedinečnou příležitost naučit se některé z vyhlášených dezertů Bistrotéky Valachy od osoby nejpovolanější,“ láká Lukáš Strnad.

Kuchařské kurzy se odehrávají v prostorách Bistrotéky Valachy v nedávno zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Součástí podniku, jenž byl otevřen na podzim 2018, je vedle celodenní restaurace také obchod s pekárnou kvasového chleba, kavárna s cukrárnou, kornuterie a Bar 1931.

Menší kuchyňské studio pro kurzy vaření s kapacitou 14 lidí vzniklo jako součást restaurace v druhém podlaží. Kurzy využívají i firmy pro teambuildingy, přibývá také kurzů pro uzavřenou společnost typu dámská jízda nebo oslava narozenin.

Více informací: www.bistrovalachy.cz 

Škola vaření Bistrotéky Valachy (červenec – září 2019)

23. 6.     Kurz japonské kuchyně (Katarína Hladká) – poslední 1 místo - novinka

8. 7.       Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno - novinka

9. 7.       Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy) - vyprodáno

14. 7.     Bylinky (nejen) v kuchyni (Šárka Polanská)         novinka

15. 7.     Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno - novinka

16. 7.     Mořské plody a ryby (Přemysl Kos) - novinka

21. 7.     Kurz thajské kuchyně (Antonín Bradáč)

23. 7.     Letní škola grilování (Přemysl Kos) - novinka

29. 7.   Francouzské dezerty z odpalovaného těsta (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky

Valachy) - novinka

11. 8.     V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) - novinka

12. 8.     V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) - novinka

20. 8.     Letní škola grilování (Přemysl Kos) - novinka

2. 9.       Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

3. 9.       Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)

9. 9.       Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno - novinka

15. 9.     Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)

16. 9.     Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno - novinka

22. 9.     Kouzlo pěti druhů masa (Tomáš Černý)

23. 9.     Kouzlo pěti druhů masa (Tomáš Černý)

30. 9.     Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

14. 10.   Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

29. 10.   Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

12. 11.   Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)