Publiku se představí zpěvák a kytarista Zdeněk Bína a také Štěpán Slížek s cimbálovou muzikou. „Hudební fujaré divákům nabízí propojení lidové muziky s jinými žánry. Letos se uskuteční tři takové koncerty," přiblížil záměr Pavel Trčka z pořadatelské­ho týmu.

První z úterních účinkujících Zdeněk Bína je rodákem z Pardubic. Coby multiinstrumen­talista, skladatel a zpěvák se do širokého povědomí veřejnosti dostal především svým působením ve skupině –123minut v letech 1997 až 2009. V současné době zažívá návrat na hudební scénu vydáním dlouho očekávané desky Bird.

Štěpán Slížek, který se představí i s cimbálovou muzikou, je progresivní kytarista a multiinstrumen­talista. Vystupuje také pod přezdívkou Štěpán 222.

Hudební fujaré bude mít v letošním roce dvě pokračování. V září se v Rožnově představí brněnský umělec Petr Váša a cimbálová muzika Ponk, listopadu zahrají Jitka Šuranská trio a uskupení RukyNaDudy.

První Hudební fujaré se Zdeňkem Bínou, Štěpánem Slížkem a cimbálovkou začíná v rožnovské 3. Etáži v úterý 5. dubna v 19 hodin.