Připravený program nazvaný Poslední klapka je příležitostí pro místní obyvatele, jak se s kinem Panorama rozloučit. Do budoucna se totiž s budovou nepočítá – kino se přesune do plánovaného nového kulturního centra.

„Kino je důležitou součástí města již od počátku 50. let minulého století, kdy byla budova postavena a kino zahájilo provoz. Pod názvem Panorama je spojeno s několika generacemi Rožnováků. Proto nám přišlo vhodné neukončit jeho provoz v tichosti. Chceme dát lidem možnost strávit den v kině a jeho okolí a takto se s ním začít pomalu loučit,“ řekl ředitel kulturní agentury Jakub Sobotka.

Původní termín ukončení provozu kina se ovšem vzhledem k prozatím neúspěšnému výběrovému řízení na dodavatele stavby nového kulturního centra změnil.

Dramaturg festivalu Valašský špalíček Karel Prokeš.
Karel Prokeš: V nenormální normalizaci nám hudba pomáhala přežít

„Kino Panorama tak bude promítat minimálně do konce roku. My jsme se ovšem rozhodli pojmout tuto akci jako začátek delšího procesu loučení se s našim kinem,“ dodal k nadcházející sobotě provozní manažer kina Pavel Jakubík.

Mezi účinkujícími, kteří se představí bude loutkové divadélko ROLO, hudební skupina Z horní dolní a dál na jih, improvizační divadlo Valouny nebo Ptakustik s kapelou.

V sálu kina bude promítán pro nejmenší animák Frčíme, rodinný film podle Jacka Londona Volání divočiny a na závěr českou komedii Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka. Na všechna vystoupení a promítání je vstupné dobrovolné. Program začíná v 10 hodin dopoledne.