Kromě podvečerního vystoupení studentů brněnské JAMU to budou také komentované prohlídky, vyprávění o divadle nebo hudební vystoupení.

NEJPRVE DIVADLEM PROVEDOU NEJMENŠÍ

Noc divadel začíná v pátek, kdy se divadlo včetně zázemí otevře dětem ze základních škol.

„Těšit se můžou na tajemství kostymérny, žonglérskou školu, vyzkouší si práci osvětlovače, zažijí divadelní zkoušku a zároveň budou mít možnost podívat se do míst, která jsou jinak divákům nedostupná,“ slibují vsetínští ochotníci.

Žáci Základní školy Vyhlídka z Valašského Meziříčí pozorují v pondělí 11. listopadu 2019 na meziříčské hvězdárně přechod planety Merkur přes Slunce.
Budu dětem vyprávět, že jsem byl u toho, usmíval se mladý pozorovatel Merkuru

HLAVNÍ PROGRAM PŘIPADÁ NA SOBOTU

Hlavní program Noci divadel připadne na sobotu. V 15 hodin začíná ve velkém sále Divadla v Lidovém domě představením pro děti i rodiče Šašek Franta a klaun Pepe, na které poté navážou komentované prohlídky divadla pro rodiče s dětmi.

Od 19 hodin bude scéna patřit studentům 3. ročníku muzikálového herectví brněnské JAMU. „Název Broadway MosteckaStreet jasně naznačuje, že půjde o velkolepou možnost vidět v akci budoucí muzikálové hvězdy,“ lákají pořadatelé. Ve 21 hodin začne na malé scéně Tonight show Na Orlovně s Adamem Kaňákem, kde se bude mluvit nejen o divadle.

HOSTITELI BUDOU MARLENE DIETRICH ČI RANDLE McMURPHY

Od 22 hodin se lze těšit na komentované prohlídky zázemí divadla, kterým příchozí provedou nejen osobitá Marlene Dietrich, ale také její dcera Maria Riva, nepoddajný Randle Patrick McMurphy a sečtělý Ing. Dale Harding. Během prohlídek bude malá scéna patřit vsetínské kapele Bulletproof Puppets.

Sedmý ročník Noci divadel s podtitulem Divadlo a svoboda se koná 16. listopadu 2019 v předvečer 30. výročí sametové revoluce. Do akce se zapojí přes 100 divadel, souborů a institucí z více než 30 českých měst. Divadlo v Lidovém domě ve Vsetíně se letos zapojuje poprvé.

Plechové hrníčky s vánočními motivy, které s blížícím se adventem nechala vyrobit a nabízí radnice v Rožnově pod Radhoštěm; listopad 2019
Na svařák či punč nabízí originální retro plecháčky s adventním motivem

Pumped up Kicks (Foster the People) – Bulletproof Puppets Cover

Zdroj: Youtube