V průběhu tří festivalových dnů shlédnou celkem dvanáct projekcí. „Rožnov je spolu s Uherským Hradištěm jediným městem ve Zlínském kraji, kde se festival koná. Jeho tradiční součástí jsou nejen odpolední představení pro veřejnost, ale také dopolední projekce pro školy," uvedla ředitelka T klubu – kulturní agentury Lenka Vičarová.

Motto letošního ročníku zní Praskněte své bubliny! Nabádá ke zbavení se předsudků a pohodlného nevědomí. „Tématické rozpětí filmů je velké. Snímky přinášejí řadu otázek a přibližují množství problémů, o kterých mnohdy nemáme ve střední Evropě ponětí," uvedl Pavel Jakubík, rožnovský koordinátor festivalu Jeden svět.

Jako příklad uvedl film Podoba ticha. Věnuje se genocidě v Indonésii, kde v 60. letech režim vyvraždil přes milion lidí. „Druhým dokumentem, který bych doporučil, je film Bojovníci ze severu. Přináší příběh dánských potomků somálských rodičů, kteří se vydávají do Somálska bojovat v řadách radikálních islamistických skupin," řekl Pavel Jakubík.

Součástí programu rožnovské části festivalu je také výstava o situaci v Azerbajdžánu, kterou vytvořilo sdružení Nesehnutí.