Slovácké léto láká na Michala Hrůzu i Iné Kafé

Uherské Hradiště – Právě dnes startuje v Uherském Hradišti už podesáté program sportovně-hudebního festivalu Slovácké léto. Koncerty českých a slovenských kapel na tamním Masarykově náměstí zdarma jsou už klasikou, stejně jako sportovní turnaje pro profesionály i amatéry, program pro děti či večer určený milovníkům folkloru.

Finále Staropramen Super Cup ve volejbale bude v přímém přenosu vysílat ČT 4 Sport a ženy roztančí Olga Šípková a Jan Onder. Děti se mohou těšit na Bláznivou olympiádu. Novinkou je VIP zóna, která bude přímo před pódiem, v nejlepším pohledovém a poslechovém místě.

„Ve VIP zóně budou mít návštěvníci k dispozici bar a WC. Symbolické vstupné poputuje na konto Benefice Slováckého léta. Stále je ale možné přijít na koncerty zdarma,“ upřesnil organizátor Marek Pochylý. (poh)

Perličky z programu

So 1. 7. – 14:00, Masarykovo náměstí: Bláznivá olympiáda pro děti. Netradiční soutěže a zábavné stanoviště. Pořádají SVČ Klubko a Sběrné suroviny UH.
So 1. 7. – 18:00, Masarykovo náměstí: Běh Slováckého léta. 10 a 5 km + dětský běh. Z každého startovného poputuje 50 korun na podporu akce Podané ruce Lukáškovi.
Ne 2. 7. – 18:30, Kolejní nádvoří: Fashion show. Lifestyle móda z New Yorku, plavky, autorské dezénové kolekce šatů a šperků. Hudební doprovod: Marco Cano & Cover Paradise. Občerstvení: Barmani Zlín.
Po 3. 7. – 17:00, parkoviště ČD – sever: Hromadná projížďka městem na in-line bruslích. Instruktoři ze Sport parku Rybníček, hudba: Rádio Zlín. Délka jednoho okruhu: 5 km. Dovednostní soutěže.
Po 3. 7. – 18:00, Kolejní nádvoří: Folklorní večer. CM Bálešáci, CM Ohnica, FS Dolina, FS Míkovjan. Hosté: Musica Folklorica, FS Ekonóm.
Pá 7. 7. – 18:30, Masarykovo náměstí: Skate exhibice. Skvělé výkony, skákání přes auto.
So 8. 7. – 19:00, Masarykovo náměstí: Natural Cup Slovácké léto. Soutěžní exhibice Bikini fitness, Mr. Physique a kulturistiky mužů.
So 8. 7. – 20:00, Kolejní nádvoří: Karibská Mezcla party. Největší latino akce letošního léta. Hudba, tanec, míchané nápoje, rum, víno a gril.
Ne 9. 7. – 18:00, Masarykovo náměstí: Super Cup. Finálové utkání prestižního volejbalového turnaje s nejlepšími volejbalisty České republiky. Finále bude živě přenášet ČT4 Sport.

Večerní koncerty

Pá 30. 6. – NouBrejns, Michal Hrůza
So 1. 7. – Tabák, AC/TN tribute
Ne 2. 7. – Street 69, Argema
Po 3. 7. – Reflexy original, Eliška Lajdová + Vojtěch Szabó
Út 4. 7. – Zoči Voči, Iné Kafe 
St 5. 7. – The Paranoid, Rybičky 48
Čt 6. 7. – Doctor´s Band, Reflexy
Pá 7. 7. – Šroti, ATMO music
So 8. 7. – Lola, Mňága a Žďorp
Ne 9. 7. – Tabák, Sám Sebou

100 LET OD BITVY U ZBOROVA

Kdy: neděle od 18.00
Kde: u sochy Svobody Bojkovice
Za kolik: zdarma
Výročí bitvy u Zborova si v neděli připomenou v Bojkovicích. V 18.00 hodin se koná slavnostní shromáždění u tamní sochy Svobody. V zasedací místnosti městského úřadu se bude následně promítat film Zborov z roku 1938. Bitva znamenala první významné vystoupení československých legií a symbolicky tak začala cestu k samostatnému Československu.

BABYFEST

Kdy: pátek od 14.00
Kde: Zlín, park Komenského
Za kolik: zdarma
Děti mohou oslavit vysvědčení a začátek prázdnin v parku s pestrým programem. Organizátoři chystají tři divadelní představení, zajímavá výtvarná tvoření, pohybové hrátky a další aktivity. V plánu jsou závody na odrážedlech a koloběžkách. Registrace začne ve 14 hodin, závody v několika kategoriích odstartují v 16 hodin. Děti si na závody připraví své vlastní „rychlé stroje“. Závěr akce je směřován do Klubu 204, kde uvede nově nastudovanou Ševcovskou pohádku divadelní spolek Studio T. Akci moderuje herec Pavel Vacek.

ČECHOMOR

Kdy: neděle od 19.00
Kde: Amfiteátr ve Valašském Meziříčí
Za kolik: 390/490 Kč
Devětadvacet let brázdí kapela Čechomor českými hudebními vodami. Jejich české a moravské lidovky v originálních folkrockových aranžích a s autorskými úpravami Karla Holase a Františka Černého si v neděli vychutnají také posluchači ve Valašském Meziříčí. Koncert zahájí letošní Valašskomeziříčské kulturní léto, které po dva letní měsíce nabízí pestrou škálu koncertů a doprovodných programů. Jako předkapela se v neděli v meziříčském amfiteátru představí Všichni svatí.

FESTIVAL NA RYNKU V BYSTŘICI

Kdy: od pátku 30. 6. do neděle 2. 7.
Kde: nádvoří zámku v Bystřici pod Hostýnem
Soubor Rusava pořádá už 11. ročník mezinárodního folklorního festivalu v Bystřici pod Hostýnem, tentokrát na nádvoří tamního zámku. Lidé mohou navštívit i jindy uzavřený park zámku. Festival startuje v pátek na nádvoří, v sobotu se přesouvá právě do parku, vedle nového prostředí pořadatelé sázejí na tradiční a osvědčený program a špičkové domácí i zahraniční soubory.

Výtěžek z koncertu pomůže postiženým

Slavičín – Za uplynulých devět let se podařilo organizátorům získat pro postižené děti ve Slavičíně a okolí přes milion korun. Benefiční koncert pro ně pořádají i letos.

Všichni, kdo chtějí přispět na dobrou věc, jsou zváni dnes od 18 hodin na výletiště ve Slavičíně-Hrádku. Na koncertu vystoupí kapely Sebastian, Xindl X, Iné kafe a Kobent.

„Veškeré vstupné půjde na náklady a pro handicapované, takže věříme, že přijde hodně lidí,“ uvedl za pořadatele Marcel Majoš Zvonek.

Na charitativní akci budou připraveny soutěže, skákací hrad, myslivecké i hasičské disciplíny, projížďky na koních. O den později pořádají na výletišti ve Slavičíně dětský den. Nabídne i letos spoustu atrakcí, za které není třeba platit.

 „Vadí nám, když rodiče na akcích pro děti utratí tisíce, proto jsme díky sponzorům zajistili pro děti vše gratis," říkají pořadatelé. (mai) 

Další tipy ze Zlínska

STRAŠIDELNÁ PROHLÍDKA HRADU LUKOVA

Kde: hrad Lukov
Kdy: sobota od 17.00
Za kolik: dospělí 80 Kč, dítě 6–14 let 60 Kč
Info: Prohlídky hradu budou ve 20min. intervalech dle velikosti skupiny, doprovodný program

ŽIVÉ NEDĚLNÍ ODPOLEDNE

Kde: Zlín, zámecký park
Kdy: sobota od 16.30
Za kolik: zdarma
Účinkují: Dixieland – Jazzzubs. Akce v rámci projektu Živý Zlín, koná se každou neděli od poloviny června do poloviny srpna. 

Další tipy ze Slovácka

PETR BENDE A POZDNÍ SBĚR

Kde: Hostinec Na Dolině Salaš
Kdy: sobota od 19.00
Největší tahák: koncert z turné Castle tour

XXIII. DOLŇÁCKÉ SLAVNOSTI PÍSNÍ A TANCŮ S TRADIČNÍ JÍZDOU KRÁLŮ

Kde: Hluk
Kdy: 29. 6.–2. 7.
Největší tahák: v neděli od 9.00 jízda králů

O KŘIŠŤÁLOVÝ POHÁR HEJTMANA

Kde: Částkov
Kdy: neděle od 14.00
Největší tahák: zápolení družstev hasičů doprovází Hradčovjanka

Další tipy z Valašska

MISTŘÍŇANKA

Kde: Valašské muzeum v přírodě, Rožnov p. R.
Kdy: sobota od 15.00
Oč jde: koncert známé dechovky, jež hraje klasickou lidovou i moderní a vážnou hudbu

LETŇÁK S MUZIKOU

Kde: Brillovka, Rožnov
Kdy: pátek od 20.30
Oč jde: koncert kapely CelBoss a promítání filmu Starci na chmelu

OLŠINA VE SKANZENU

Kde: Valašské muzeum v přírodě, Rožnov p. R.
Kdy: neděle od 15.00
Oč jde: folklorní soubor Olšina z Orlové představí tance, písně a zvyky Těšínského Slezska

Další tipy z Kroměřížska

SKLOUZNI SE DO PRÁZDNIN

Kde: Obvodová ulice v Kroměříži
Kdy: pátek 30. června od 12 do 18 hodin
Oč jde: obří vodní skluzavka pro děti

REVIVAL FEST KROMĚŘÍŽ 2017

Kde: výstaviště Floria v Kroměříži
Kdy: sobota 1. července od 13 hodin
Oč jde: festival revivalových skupin

VÍTÁNÍ PRÁZDNIN

Kde: hřiště Bílavsko
Kdy: sobota 1. července od 14 hodin
Oč jde: program pro děti i dospělé

Jaké bude počasí?

Pátek
Bude polojasno až oblačno, ojediněle se mohou objevit přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty se vyšplhají na 23 až 26 °C. Vát má mírný jihozápadní vítr.

Sobota
Podobně jako v pátek polojasno až oblačno, postupně čekejme místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, nejvyšší denní 20 až 24 °C.

Neděle
Slunce si neužijeme, má být oblačno až zataženo, místy s deštěm. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C,
nejvyšší denní 18 až22 °C. ⋌Zdroj: ČHMÚ