Pánové Jiří Korn, David Uličník, Dušan Kollár a Jiří Škorpík sklidili závěrečný aplaus více než 750hlavého publika vestoje.

Písničky 4TETu zpracovává originálním aranžmá Jiří Škorpík. Po vsetínském dvouhodinovém výkonu na pódiu a půlhodinové autogramiádě ochotně odpověděl na pár otázek Deníku.

V krátkém období jste zpívali podruhé na Valašsku. Jak se vám tu líbí?

Líbí se nám všude v českých zemích. I na Valašsku, kde je přijetí vždycky vřelé. Rádi sem jezdíme.

Co plánujete na letošní rok?

Chystáme novou verzi koncertu s pořadovým číslem 5, tedy nové písně, aranžmá, novou scénu, světla a podobně. Měla by spatřit světlo světa letos v září.

S tou verzí budete jezdit po turné?

My to tak nemáme. Neděláme turné. Koncertujeme průběžně, celý rok, turné to nenazýváme. Dneska někdo udělá dva koncerty a už tomu říká turné. U nás to tak není.

Ve Lhotě u Vsetína chodilo 6. ledna 2018 pět skupin tříkrálových koledníků. Jednu z nich tvořila třináctiletá Tereza, čtrnáctiletá Gabriela a šestnáctiletá Klára.
Valaši darovali Tříkrálové sbírce 4,5 milionu. Koledníkům pomohlo také počasí


Vzejde z toho nová deska letos?

Ještě jsme o ní nepřemýšleli. Letos je priorita pětka koncert. Podle toho, kolik bude hotových a nazkoušených aranžmá, vznikne deska.

Myslíte, že bude mít v datu narození stávající letopočet?

Jestli vznikne, tak až na podzim 2019.

Jak dlouho vzniká aranžmá písniček?

Někdy přemýšlím čtrnáct dní, někdy měsíc i déle. Pak zasednu a vytvořím aranžmá. Sejdeme se s kolegy, každý se naučí svůj part a zkoušíme. Od první noty po koncert to bývá až čtyři měsíce.

Novoročním koncertem jste otevírali kulturní sezonu ve Vsetíně. Vnímali jste to jako zvláštnost?

Pro nás to byl běžný koncert, ale je pravda, že to přijetí bylo ještě vřelejší, než bývá.

Princezny, kovbojové, čerti i Spidermani zaplnili v sobotu 6. ledna 2018 velký sál Domu kultury ve Vsetíně. Konal se tu tradiční tříkrálový karneval. Tentokrát se Čtyřlístkem.
OBRAZEM: Čtyřlístek bavil plný sál dětí na Tříkrálovém karnevalu


Přijeli jste o volebním víkendu. Jste spokojený s výsledkem voleb?

Teď je takový fenomén, že každý na sociálních sítích píše, kdo koho volil a jestli je spokojený. My si to necháváme pro sebe, jen doufáme, že Češi, Moravané i Slezané zůstaneme sami sebou. Že nebudeme ani provýchodní ani prozápadní a budeme se věnovat hlavně sobě.

Co byste popřál čtenářům Valašského deníku do nového roku?

Nejen Valachům, ale všem lidem dobré vůle bych popřál hlavně zdraví, protože to je nejdůležitější. A spokojenost, trochu rozhled, ohleduplnost a také trochu osobní statečnosti a úcty jednoho k druhému. Právě v období okolo voleb sleduju chování lidí, které je nevraživé, až mě to někdy děsí. Takže by to chtělo větší pokoru člověka k člověku.

Pavel a Jaroslav Sapíkovi.
Lanterna chystá raritu: ochutnávku medvědích specialit