Vystoupí příští středu večer ve Společenském domě v Rožnově pod Radhoštěm na Koncertu za živou vodu.

Hudební večer je pořádán na podporu Koalice Stop HF. Toto sdružení bojuje za přijetí zákona zakazujícího průzkumné hydraulické štěpení břidlic a následnou těžbu břidličného plynu. „Snažíme se ochránit vodu a krajinu v našem regionu. Kromě Trutnovska, Broumovska, Náchodska a Berounska se totiž plány na těžbu týkají také Valašska v rozsahu devíti set čtyřiceti šesti čtverečních kilometrů," řekla starostka Rožnova Markéta Blinková.

Již dříve uvedla, že není možné těžit nerostné bohatství země, ničit při tom nenávratně krajinu a přinášet zisk úzké skupině lidí.

Koalice Stop HF hájí zájmy několika regionů České republiky, kde se uvažuje o těžbě břidličného plynu. „Sdružení, založené v únoru 2012, dnes čítá kolem půl milionu sympatizantů včetně Valašska. To je jedním z nejvíce ohrožených území," uvedl vedoucí národní kampaně Koalice Stop HF Jiří Malík.

Ve sdružení jsou podle Malíka za region Valašsko přímo zastoupeny Hustopeče nad Bečvou, Dřevohostice, Střítež nad Bečvou a celé Sdružení měst a obcí na ochranu Beskyd. „Vytváříme účinný tlumící polštář oproti klamavé kampani těžařské lobby v médiích," zdůraznil Jiří Malík.

Podpůrný koncert známé cimbálovky Hradišťan a muziky Kotula z rožnovské základní umělecké školy se v Rožnově uskuteční ve středu 30. ledna od 18 hodin.