Představí se na něm domácí i zahraniční sólisté, sbory a hudební skupiny nejrůznějších žánrů.

„Návštěvníci uslyší folk, folklór, worldmusic, alternativu, jazz, soul i blues-rock. Všichni interpreti mají jedno společné - spojuje je unikátní hlasový projev,“ přiblížil za pořadatele Jan Petružela.

Od 17 hodin budou znít přírodním amfiteátrem písničky violoncellové alternativy Tara Fuki, funky-soul-jazz-blues představí skupina -123 minut a Ridina Ahmedová a Petr Tichý & spol. předvedou ve formaci HLASkontraBAS oktet, co dokáží čtyři hlasy a čtyři kontrabasy.

Hanka Rybka & zespół z Polska přivezou gorolský folklór a zazpívá také folkový sbor Dušana Vančury Antikvartet.

Festivalový program doplní dvě dvoudenní hlasové a kytarové dílny se zpěvačkou Ridinou Ahmedovou a kytaristou Zdeňkem Bínou.

„V pátek a v sobotu jsou otevřené všem zájemcům, amatérům i profesionálům o práci s hlasem,“ doplnil Jan Petružela.

Specifikem festivalu je výběr účinkujících – sólistů, sborů, hudební skupin – postavený na jedinečnosti jejich hlasového projevu, na hlasu jako „nejdokonalejším hudebním nástroji“.

Festival se již třetím rokem zapojuje do hudebních tradic regionu a je též součástí tak zvaného Valašského roku Valašského muzea v přírodě.

Čtvrtá etapa rekonstrukce vsetínského zimního stadionu na Lapači je u konce. Slavnostní předání stavby se uskutečnilo 26. srpna 2019.
Lapač jako nový. Na vylepšeném zimáku ubude zápachu