Festival se po roce vrací s novými přednáškami, na kterých nebudou chybět známé cestovatelské osobnosti. Nově nabídne také tematicky laděné workshopy, které poradí, jak na výpravy.

„Letošní CestFest vybaví na cesty i ty nejprotřelejší cestovatele a pobaví i ty, kteří zatím jezdí pouze prstem po mapě,“ láká na zážitky i užitečné informace Kristýna Veitová z pořádajícího týmu.

PŘEDNÁŠKY A TAKÉ VIRTUÁLNÍ REALITA

O své zkušenosti se podělí dobrodruh Tomík na cestách, který místo kola osedlal tuk-tuk a dojel z Thajska až na Moravu. Přednáška Aleše Muchy zavede do třeskuté zimy severských zemí, poté posluchače zahřejí vzpomínky na Afriku Slávka Krále.

„Chybět nebude ani oblíbená Hana Machalová s tipy na nízkonákladové cestování pro všechny. O cestě z Mexika do Kanady promluví Monika Benešová, která přesvědčí, že cestovat se dá samostatně a pěšky,“ upřesňuje Veitová.

Pořadatelé připravili také tematické přednášky o školství ve světě nebo o outdoorovém Vancouveru. Novinkou v doprovodném programu budou workshopy o přežití v extrému, jak se orientovat a vyznat v on-line mapách nebo jak na fotografování na cestách.

Z přednášek mohou návštěvníci uniknout do virtuální reality, na výstavu fotek z různých koutů světa, taneční vystoupení, fair trade kávu či degustaci vín. Pořadatelé připravili malé občerstvení a návštěvníci se mohou těšit na soutěž o hodnotné ceny.

Vstupenky jsou v předprodeji na webu CestFest nebo na místě konání akce za 200 korun pro studenty a seniory a 250 korun pro ostatní.

Testování Miroslava Jakeše a Martina Březíka na Valašskou rally
VIDEO: Piloti rychlých "er pětek" Jakeš a Březík testovali na Valašskou rally