Hudebním a tanečním večerem účastníky doprovodí hudební skupina Skart a cimbálová muzika Ladi Tulii s primášem Peterem Brindzakem. Ples Společně se uskuteční v sobotu 15. února 2020 od 20 hodin. Mediálním partnerem svým způsobem ojedinělé kulturně společenské akce v regionu je Valašský deník a týdeník Naše Valašsko.

Pro hudby a tancechtivé hosty plesu připravili organizátoři tradičně bohatý program.

„Tak předně, poprvé nabídneme skvělou cimbálovku specializující se na romskou muziku. Nicméně, součástí plesu se stane neodmyslitelné předtančení, tentokrát v podání Tancklubu Vsetín. Ale rovněž možnost nácviku soutěžního latinskoamerického tance cha-cha, jehož domovinou je Kuba. Připravena je soutěž v tanci o věcné ceny, losování výherních vstupenek, fotokoutek a chybět nebude ani půlnoční překvapení,“ prozradil k programu plesu ředitel Diakonie Vsetín Dan Žárský.

Členové hnutí Extinction Rebellion Vsetín rozmístili na stromy ve vsetínské městské části Rybníky vzkazy ilustrující jejich nesouhlas s požadovaným kácením dřevin; únor 2020
Lidé se postavili proti kácení stromů, část dřevin se tak podaří zachránit

NEJVĚTŠÍM TAHÁKEM JE TANEC

Je tedy zřejmé, že velký sál vsetínského Kulturního domu bude plný taneční a cimbálové muziky a tance.

„Opravdu, největším tahákem, proč na ples jít také letos, je mimo jiné samotný tanec. Díky oběma hudebním uskupením a jejich repertoáru dostanou návštěvníci plesu možnost vyzkoušet si opravdu pestrou směsici tanečních stylů,“ doplnila k programové plesové informaci Marta Vodáková odpovědná v Diakonii Vsetín za komunikaci s médii a veřejností.

Cena vstupenky na ples Společně je 250,- Kč. Je možné ji zakoupit v předprodeji kina Vatra od 3. února 2020, nebo v den konání plesu ve foyer Domu kultury Vsetín.

Spolu s Diakonií Vsetín se na pořadatelství plesu podílí rovněž Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska, Domov Jitka a Dům kultury Vsetín.

Biskup Mons. Josef Nuzík žehnal v úterý 11. února 2020 internímu oddělení Vsetínské nemocnice.
Nové interně ve Vsetínské nemocnici požehnal biskup Nuzík