V současné době si tak mohou partneři v ložnici okořenit sexuální život za pomoci nejrůznějších produktů. Jaké z nich jsou ale u nás aktuálně nejoblíbenější? I na tuto otázku se snažila najít odpověď exkluzivní anketa Deníku Jak milují Češi. Podle ní nějakou tu pomůcku použila při milostných hrátkách více než polovina populace.

Ilustrační foto
Sexuální život Čechů? Dříve s ním začínají dívky, ukázal průzkum

Používáte při sexu erotické pomůcky? InfografikaZdroj: Deník

Ženy jsou však o něco odvážnější. Zatímco sexuálního „pomocníka“ přiznalo 55 procent mužů, tak žen je o dvě procenta více. Zhruba desetina je používá pravidelně (13 procent mužů a 12 procent žen). Ženy na rozdíl od mužů využívají erotické pomůcky více při autoerotice (8 procent). U mužů jsou to pak procenta dvě.

„Přestože muži jsou vizuálně vzrušiví a preferují spíše společné užití pomůcek při sexu, moderní trendy potvrzují i jejich hravost a představivost díky dálkově ovládaným modelům, které mohou ženu na mužovo přání uspokojit téměř kdykoliv a kdekoliv,“ uvedla k výsledkům dotazníku docentka klinické psychologie a autorka knih o lidských vztazích a komunikaci Laura Janáčková. Podle ní však i v této situaci muži rádi ženy sledují a obrazové spojení jim zvyšuje pocit uspokojení.

Ilustrační foto.
Jak milují Češi? Devět tisíc čtenářů se svěřilo Deníku se svými intimnostmi