VSETÍN – NOVÝ JIČÍN 6:4 (1:1, 2:2, 3:1)

Konečný stav série: 3:0

Domácí sice začali ve třetím duelu čtvrtfinále lépe a vedli 1:0, jenže pak se jim začal zápas drolit pod rukama. Ještě do první přestávky bojovný soupeř srovnal a ve druhé třetině odskočil na 2:1 a pak dokonce 3:1.

„Tady byl asi zlomový okamžik celého zápasu, protože kluci se nepoložili a makali dále. Dobrým pohybem a zdravou agresivitou jsme si vynutili fauly hostů a v následných přesilovkách jsme dali důležité dva góly. Troufnu si říct, že kdybychom nešli na druhou přestávku za stavu 3:3, ale 1:3, tak bychom už to pak otáčeli horko, těžko," pravil těsně po utkání trenér VHK Vsetín Luboš Jenáček.

Ve třetí části pak přidali domácí Valaši před skvělým publikem další dva góly a dokonali obrat z 1:3 až na 5:3.

„To byly velmi důležité góly, kdy jsme soupeře hodně nalomili. Kluci ukázali, že už chtějí sérii dohrát doma a že už nechtějí jet v pátek do Jičína," konstatoval Jenáček. jeho tým si sice ještě zápas zkomplikoval, když tři minuty před koncem inkasoval a Nový Jičín ještě zkoušel i power play a dokonce trefil i spojnici Hromadovy branky.

Nakonec však Valaši neinkasovali, naopak Zúbek jistil výhru a postup gólem do odkryté klece čtyři vteřiny před koncem. Hokejisté pak dlouho s fanoušky slavili na ledové ploše postup.

„Jsme mor rádi, že to máme za sebou. Znovu se potvrdilo, že poslední krok je nejtěžší a skutečně to tak bylo. Moc bych chtěl poděkovat a zároveň smeknout před našimi fanoušky, protože dnes zase ukázali, že jsou zdaleka nejlepší ve druhé lize a nejen v ní.

Před takovou kulisou se hraje skvěle a pro ně jsme to vyhráli. Teď trochu spočneme a za dva dny opět tréninky a příprava na semifinále. Na Porubu už se těšíme," usmíval se po postupu Luboš Jenáček.

Branky a nahrávky: 13. Ondráček (Zúbek, Podešva), 38. Hrazdira (Haloda, Vrba), 40. Kolařík (Vaněk, Tesařík), 43. Ambruz (Kolařík), 57. Vaněk (Hryciow), 60. Zúbek (Nedbálek) – 16. Lehečka (Gebauer), 30. Horák (Mikšan), 34. Novotný (Flašar), 57. Mikšan (Hruška). Rozhodčí: Dědek – Klein, Linhart. Vyloučení: 8:7, navíc Nedbálek 10min OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2118.

Vsetín: Hromada – Tesařík, Hryciow, Vrba, Nedbálek, Haloda, Tichý, Báchor – Vítek, Vaněk, Kolařík, Slováček, Hrazdira, Ambruz, Zúbek, Ondráček, Podešva, Štrbík, Daněk, Kývala, Kubo.

Další výsledky: Technika Brno – Opava 0:1 (konečný stav série 0:3), Přerov – Břeclav 6:0 (3:0), Poruba – Hodonín 3:2p (předehráno v úterý, konečný stav série 3:0). Semifinálové dvojice: Poruba – Vsetín, Přerov – Opava.