„Jsme spokojení. Na naše poměry jsme vsítili hodně gólů,“ připomněl asistent hlavního trenéra Luboš Jenáček nejlepší střelecký počin svých svěřenců v dosavadním ročníku. Valaši do té doby „pouze“ jednou vstřelili šest branek v úvodním domácím kole proti Šumperku.

„Dle mého jsme jich ale mohli dát ještě víc. S chutí jsme si zahráli a jsme rádi, že vezeme tři body,“ usmíval se po konci úspěšného střetnutí Jenáček.

Ačkoliv mužstvo ze Severu Čech uzavírá tabulku Chance ligy, vsetínští trenéři upozorňovali na zrádnost soupeře. „Kadaň i přesto, že je poslední, tak předchozí zápasy hrála velmi vyrovnaně, a to jak s Přerovem, tak doma s Kladnem. Určitě jsme měli respekt,“ nepodcenili svého sobotního soupeře.

Svěřenci Romana Stantiena se momentálně nachází na 7. příčce druhé nejvyšší soutěže, předkolo play-off tak s jistotou začnou na Lapači. Protivníka do série na tři vítězná utkání se dozví už dnes večer.

„Čeká nás příprava na poslední zápas základní části doma se Sokolovem a uvidíme, na koho pak narazíme v předkole play-off,“ nehodlá nad brzkým potenciálním protivníkem prozatím spekulovat Luboš Jenáček.

Vsetínští v zápasech o čtvrtfinále narazí na jednoho z kvarteta Ústí nad Labem, Prostějov, Slavia Praha, nebo právě Sokolov.

Předkolo play-off se rozjede příští čtvrtek, první odvetný zápas bude následovat v neděli. O postupujícím do čtvrtfinále bude nejpozději rozhodnuto přepříští středu.

Chance liga, 33. kolo

SK Trhači Kadaň – VHK ROBE Vsetín 2:7 (0:2, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. Matyáš Svoboda (Seemann, Horáček), 60. Chlouba (Adámek) – 3. Berger (Š. Jenáček, A. Zeman), 16. Kucharczyk (Gajarský, Ondračka), 28. Březina (Š. Jenáček), 38. Půček (Hořanský, Bartko), 39. L. Bednář (Berger, Š. Jenáček), 55. L. Bednář (Hryciow, A. Zeman), 59. Šilhavý (Hořanský, Půček)

Střely na branku: 22:36. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Rozhodčí: Grech, Jechoutek – Kokrment, Juránek. Bez diváků.

SK Trhači Kadaň: Hanuljak (R. Běhula) – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Naar, Horáček, Delmarche – T. Koblížek, Jan Svoboda, M. Zabloudil – Adámek, Morong, Chlouba – Veselý, Matyáš Svoboda, Homer – Babičev, Hradecký, Bačo.

VHK ROBE Vsetín: Málek (41. Sachr) – Smetana, Ondračka, Š. Jenáček, Kudělka, Hryciow, J. Jenáček, Bartko – Březina, Kucharczyk, Gajarský – Babka, R. Vlach, Klímek – Půček, Šilhavý, Hořanský – Berger, A. Zeman, L. Bednář.

DALŠÍ VÝSLEDKY:
Ústí n. L. – Havířov 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Vrchlabí – Kolín 6:3 (3:0, 0:1, 3:2)
Benátky n. J. – Litoměřice 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Frýdek-Místek – Poruba 1:7 (1:2, 0:2, 0:3)
Prostějov – Slavia Praha 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Sokolov – Přerov 0:1 p.p. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
Šumperk – Kladno 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)