PORUBA – VSETÍN 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Stav série: 1:0

Úvodní čtvrtfinále nabídlo podle očekávání vyrovnanou a taktickou bitvu, ve které mnoho branek nepadalo. Na obou stranách dominovaly a výteční brankáři – domácí Gleich a hostující Hromada.

„V první třetině to bylo z obou stran velmi opatrné, dobře se bránilo střední pásmo a šancí moc nebylo," komentoval úvodní dvacetiminutovku na klubovém webu trenér Vsetína Viktor Hlobil.

Rozhodnutí vyrovnané bitvy nakonec přinesla prostřední část, ve které také padl jediný gól utkání, Postaral se o něj ve 36. minutě domácí junior Piják, který nadvakrát překonal vsetínského Hromadu.

Vsetínští si ve zbytku zápasu dokázali vypracovat několik příležitostí ke srovnání, ale ani jednu neproměnili. V úvodním čtvrtfinále tak Valaši odjeli s Poruby s prázdnou.

„Ve druhé části nás soupeř přitlačil, nedrželi jsme se na kotouči, nedali jsme si kloudnou přihrávku. Moc nám to nešlo a soupeř nás k ničemu nepouštěl. Když nedáte gól, tak nemůžete vyhrát, to je staré pravidlo," dodal Hlobil k úvodnímu utkání série hrané na tři vítězství.

Branky a nahrávky: 36. Piják (Hašek). Rozhodčí: Mrkva – Řezáč, Mrákava. Vyloučení: 8:7. bez využití: Diváci: 857. Průběh utkání: 1:0.

Vsetín: Hromada – Farda, Vrba, Tesařík, Tichý, Žabčík, Hoďa, Vodák – Zúbek, Vaněk, Mikšovský – Vítek, Hruška, Dubec – Brezáni, Podešva, Kajaba.

Další výsledky: Prostějov – Karviná 1:2p (0:1), Přerov – Nový Jičín 5:2 (1:0), Havířov – Opava 6:4 (1:0).