V dalších dvou kolech sehrají týmy už podruhé v sezoně vždy dvojzápas se sousedem v tabulce. Sedmý Vsetín se dvakrát utká s osmou Porubou, desáté Valašské Meziříčí dvakrát vyzve devátý Nový Jičín. Obrovskou motivací pro Bobry bude, že pokud soupeře dvakrát porazí, poprvé od začátku sezony se odpoutají ode dna tabulky.

VSETÍN – FRÝDEK-MÍSTEK 5:6 (2:1, 1:2, 2:3)

Hokejisté Vsetína si chtěli spravit chuť po předchozím sobotním utkání v Přerově, ve kterém si zahráli jen necelých šestnáct minut a poté musel být duel kvůli nechutným incidentům v hledišti předčasně ukončen. Jenže na Frýdku-Místku si mírně favorizovaní Valaši doma vylámali zuby a podruhé v řadě na domácím ledě prohráli.

V zápase, který probíhal jako na houpačce, domácí vedli už po půlminutě 1:0, v polovině zápasu ještě vedli 3:1, ale pak se jim všechno sesypalo. Hosté využili své šance a nenápadně Na Klapači otočili až na 5:3 ve svůj prospěch. Domácí sice ještě snížili na 4:5, ale chvíli poté opět hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl, na který reagovali Valaši už jen snížením na konečných 5:6 tři minuty před třetí sirénou.

Branky a nahrávky: 1. Zúbek (Vaněk), 13. Vítek (P. Hruška, Podešva), 29. Farda (Vrba), 52. Vaněk (Farda, Zúbek), 57. Vrba (Vaněk, Mikšovský) – 17. Kelner (Ferenc, Ovšák), 32. Kudláček, 34. Škatula (Ovšák, P. Slovák), 42. Škatula, 46. Škatula (Ferenc, P. Slovák), 54. Škatula (Rozum).

Vsetín: Hromada – Vrána, Vrba, Farda, Vodák, Mečiar, Žabčík, Zúbek, Vaněk, Mikšovský, Dubec, Podešva, P. Hruška, Kubo, O. Hruška, Brezáni, Kajaba, Vítek, Holík, Tesařík. Rozhodčí: Obadal – Dučák, Vožda.

HAVÍŘOV – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 8:2 (4:2, 3:0, 1:0)

Na ledě letošního suveréna soutěže a lídra tabulky se neočekávalo nic jiného, než výhra domácích. Přesně takový také byl obraz na ledové ploše. Domácí dali už během první čtvrthodinky čtyři branky, na které ještě Bobři dokázali dvakrát odpovědět. Jenže v prostřední třetině už stříleli jen Havířovští, kteří třemi brankami odskočili na 7:2 a bylo vymalováno. Valaši tak zůstávají na chvostu tabulky a na předposlední Nový Jičín, který naštěstí pro ně také prohrál, mají stále jen pětibodovou ztrátu.

Branky a nahrávky: 1. Krisl (Pechanec), 8. Najdek (Prokop), 10. Kolařík (Pechanec, Stránský), 15. Krisl (Hegegy), 32. Mráz (Prokop, Pavlas), 35. Zientek (Stránský), 37. Rimmel (Prokop), 48. Pavlas (Pechanec, Prokop) – 12. D. Varga (Mar. Varga), 13. Coufal (Máša, Mir. Varga).

Val. Meziříčí: Okáč (15. – 20. Slovák) – Heča, Mikel, Kvapil, Lyzák, Kolovratník, Vajda Ambruz, Mir. Varga, Bokroš, Coufal, Máša, Heža, Machala, D. Varga, Voznica, Smetana, Mar. Varga.

Další výsledky: Nový Jičín – Opava 3:6, Poruba – Přerov 1:2, Prostějov – Karviná 1:2sn.

Pořadí: 1. Havířov 45, 2. Přerov 39, 3. Prostějov 39, 4. Opava 33, 5. Frýdek-Místek 33, 6. Karviná 28, 7. Vsetín 26, 8. Poruba 25, 9. Nový Jičín 17, 10. Val. Meziříčí 12.