„Psychicky se na to připravuji již od čtvrtka, abych do zápasu šel s čistou hlavou a neposral se z toho, jak se říká," směje se 29letý Vaněk, který za Vsetín odehrál celkem 334 zápasů a nastřílel 122 branek.

„Někde vzadu cítím, že to bude jiný zápas, než jaký jsem kdy hrál. Jelikož se mě na to už ptá hodně lidí, tak se těm myšlenkám neubráním. Určitě nějaké hecovačky proběhnou. S některými kluky si pravidelně píšu nebo spolu chodíme na kávu, jelikož mám stále kancelář ve Vsetíně, takže ono to ve vzduchu je. Těším se na lidi a na fanoušky, kteří mě podporovali, abych se s nimi měl také možnost zase pozdravit na stadionu nebo se osobně ještě rozloučit a poděkovat jim za podporu za ta léta. Takže uvidíme, jak to celé bude vypadat," je v očekávání Vaněk. „Věřím, že tam podáme dobrý výkon a bude se hrát skvělý hokej," těší se Vaněk, který v sobotu poprvé za Hodonín skóroval.

A rovnou překonal v dresu Valašského Meziřčíčí svého kamaráda ze Vsetína Lukáše Plška. Vaněk však trefou jen korigoval porážku 2:5. „Na něj jsem se těšil, protože proti němu jsem nikdy nehrál zápas, asi jen tisíc tréninků," rozesmál se Vaněk. „On mě má za tu dobu úplně přečteného a já věděl, že to proti němu nebude lehké, což ukázal. Psal mi už v týdnu, ať mu hlavně nedám gól, což se mi nakonec povedlo," podotkl Vaněk, který se těšil i na další staré známé.

„Hecovačky také proběhly. V pátek jsem se osobně i viděl a pohecoval s Poděsem (Jan Podešva – pozn. red.) a před zápasem s Martinem Kubošem (Martin Kubo – pozn. red.). Míša Nedbálek mě zase klasicky kamarádským seknutím pozdravil už na rozbruslení," líčil se smíchem Vaněk. „V zápase už jsem měl zápasový mód, takže jsem pak už moc nevnímal, kdo je na ledě," přiznal odchovanec zlínského hokeje, který v minulosti oblékal také dres hokejistů Kroměříže. (dan, kop)