„Bohužel k dnešnímu dni jsme zjistili, že došlo k administrativní chybě, kdy po schválení hostování hráče oběma kluby a hokejovým svazem nedošlo následně k navedení hráče do seznamu hráčů našeho klubu do půlnoci 31. ledna, kdy končil přestupní termín," vysvětlil klub během středečního odpoledne na oficiálních webových stránkách.

Zkušený hokejista se minimálně v dnešním večerním duelu proti Sokolovu nepředstaví. „Klub se ještě pokusí požádat o možné zpětné zapsání hráče do seznamu hráčů. I s ohledem na sportovní stránku věci vyvineme maximální úsilí, abychom toto administrativní pochybení ještě případně zvrátili," nevzdávají se Valaši v posílení vyhlášeného rebela.

Radek Duda.
Hokejová bomba pro Valachy! Mužstvo posílí 43letý rebel Duda

„Tato situace nás velmi mrzí, byla to chyba, bohužel po konci přestupního termínu jsme toto pochybení již nemohli napravit. Za nastalou situaci se omlouváme všem fanouškům, partnerům a samozřejmě hráči Radku Dudovi a celému klubu."

Radek Duda po návratu na ledovou plochu ve 14 zápasech letošního ročníku Chance ligy získal 13 kanadských bodů za 7 branek a 6 asistencí.

Teď je možné, že do konce sezony další nepřidá.