„Štěstí stálo na straně Prostějova,“ povzdechl si hostující obránce Michal Hryciow.

Valašskou kabinu poprvé v letošním play-off zaplavil smutek. Hosté se smolnou porážku snažili rozběhat v okolí stadionu. Nepříznivý výsledek je ale hryzal ještě před spaním.

„Když už jsme v závěru skóre srovnali, tak jsme věřili, že zápas dotáhneme a vítězství urveme,“ prohlásil Hryciow.

Nestalo se. Hanáci šli za úspěchem víc, před zaplněnými ochozy slavili sladký triumf.

Rozhodnutí padlo v čase 64:12. Domácí Dvořáček atakoval vsetínského obránce, s pukem objel branku. I přes zásah holí gólmana Gáby se protlačil do zakončení a nechytatelnou střelou k tyči napínavý duel definitivně rozsekl.

Prostějov (v černém) porazil Vsetín v prodloužení.
Hattrick Šilhavého Vsetínu postupový mečbol nepřinesl

„Škoda blbého odrazu. Klidně se to mohlo stát i soupeři,“ smutnil třiadvacetiletý bek.

Valaši dramatickou koncovku nezvládli, přitom úterní duel rozehráli skvěle. Dopitův tým měl výborný nástup. V úvodu utkání moravského soka přehrával. Příležitostí měl docela dost, z převahy však vytěžil jediný gól.

„Je pravda, že v první třetině jsme měli hodně šancí, bohužel nám to tam nepadlo. Kdybychom přidali další branky a soupeři odskočili, hrálo by se nám lépe,“ ví Hryciow.

Připravení Jestřábi ale dokázali ještě v první třetině zásluhou hrdiny Dvořáčka odpovědět a v prostřední části šli po trefě veterána Divíška do vedení.

„Věděli jsme, že se Prostějov bude chtít doma předvést. Být aktivnější než u nás. My jsme ale nechtěli bránit. Naopak, přijeli jsme si pro třetí vítězství,“ uvedl Hryciow.

Vsetínští hokejisté byl dál aktivní. Tlačili se do zakončení, ale často naráželi na připravenou domácí obranu a výtečného brankáře Neužila. Toho překonal pouze Vojtěch Šilhavý. Kladenský odchovanec na vedoucí trefu ze 7. minuty navázal v závěrečné periodě, když nejprve srovnal na 2:2 a pak v hektickém závěru poslal vypjatý duel do prodloužení. „Odehrál neskutečný zápas,“ vysekl spoluhráči poklonu Hryciow.

„Příští zápas se to ale zase může povést někomu jinému,“ věří mladý obránce Vsetína.

Šilhavý byl ale nakonec smutným hrdinou a poraženým. Hostujícího střelce tentokrát zastínil prostějovský Dvořáček. Dnešní duel ale přinese další zápletku a nové hrdiny. Fanoušci obou táborů se mají na co těšit. Tahle série totiž nenudí.