„Lidé se na hokej naštěstí ještě můžou přijít podívat. Momentálně je to však úplně něco jiného. Pár utkání se tímto způsobem odehrát dá, ale celou sezonu by to bylo šílené. S hokejem by nemělo nic společného,“ trápí Jenáčka.

Nejen pro hokejové prostředí by ke všemu mohlo být ještě hůře. Jak v závěru uplynulého týdne uvedl ministr vnitra a šéf krizového štábu Jan Hamáček, „nastal čas maximálně omezit sociální kontakty.“

„Proti sobě jdou dva směry a názory. Profesor Pavel Kolář říká, že když se lidé nebudou hýbat, snadněji jim o to zeslábne imunita. Vir bude mít mnohem větší sílu na tělo. Pak nastanou těžké případy,“ domnívá se Luboš Jenáček.

Vsetínští hokejisté v přípravě na novou sezonu. Ilustrační foto
Hokejisté Vsetína se s Vrchlabím utkají příští měsíc

Podle jeho názoru by se především mělo myslet na starší populaci a osoby se zdravotními problémy. Nikoliv provádět velká opatření ve sportovních týmech.

„Je šílené, že když to v týmu mají dva hráči, tak doma v karanténě jsou deset dní zavřeni ostatní zdraví lidé. Snad převáží zdravý rozum a názory odborníků, kteří mají se sportem něco společného“ věří Jenáček.

Na závěr se ptá: „Co bude za měsíc lepší? Nic. Možná naopak. Jako bychom se bavili o chřipce. Utíkají tady zásadnější věci. Pojďme hrát, pojďme bojovat a bavit lidi. Jsou různé nemoci. Zvlášť v naší republice, kde smrtnost taková není. Je to velmi zvláštní a ne moc pochopitelné,“ dodal.