S týmem, který se pomalu ale jistě vrací na hokejové výsluní, je kousek od postupu do semifinále Chance ligy. Poslední krok v sérii s Prostějovem mohou Valaši učinit v pátek Na Lapači.

„Jsme rádi za jeden bod, je to splněný cíl,“ byl slovenský útočník spokojený po jedné výhře z ledu Jestřábů.

Po očku stíhá sledovat i počínání svých bývalých spoluhráčů v Olomouci, kteří si v týdnu zajistili přímou účast v extraligovém čtvrtfinále. „Udělali šňůru, to vždycky pomůže,“ uznal.

Z Prostějova si odvážíte bod za výhru 4:3 po nájezdech. Byl alespoň jeden bod povinností?
Přesně tak. Jeli jsme sem s tím, že chceme urvat minimálně ten jeden bod. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát oba zápasy. Celou sezonu to máme tak, že chceme vyhrát všechno. Jsme ale rádi za ten jeden, je to splněný cíl.

Na konci druhé třetiny jste během 20 vteřin přišli o dvoubrankový náskok. To by se asi stávat nemělo, že?
Udělali jsme tam faul, ze kterého oni dali gól. Pak zbývala do konce chvilka, oni to zkusili hodit na branku. Bohužel, tak to někdy je, hlavně v play-off. Na jednu stranu si myslím, že nás to může do dalších zápasů jedině posilnit. Jsem strašně rád, že jsme ten druhý zápas v Prostějově dokázali urvat.

Vsetínský kapitán Vít Jonák (vlevo)
Kapitán Jonák: Hlavně žádnou střelu na bránu

Nervy drásající bylo i prodloužení, kde jste přežili přesilovku soupeře.
Závěr byl hektický, to je pravda. Naštěstí jsme to parádně ubránili. V nájezdech se pak k nám přiklonilo štěstí. Všechny zápasy byly zatím vyrovnané, takže paráda, že vezeme ten jeden bod.

Hráli jste v sérii třetí prodloužení za sebou. Jak je to náročné na psychiku?
Je to určitě náročné i fyzicky, psychicky pak záleží na každém individuálně, jak to zvládá. Síly to bere nám i jim, každopádně věřím tomu, že my jich máme víc a že se nemáme čeho bát. Nervozita v těch prodlouženích možná nějaká bývá, ale myslím si, že každý je spíš nahecovaný, že by to chtěl rozhodnout. Ale mít nějaké myšlenky, že může člověk něco zkazit… to je pak konec.

V nájezdech završil hattrick David Březina a mohli jste slavit. Vám osobně nájezd nevyšel.
Věděl jsem, co chci udělat. Rychle jsem se rozjel, přibrzdil jsem, pak naznačil střelu – do této chvíle bylo všechno v pohodě. I brankář šel dolů, jak měl. V tom jsem to chtěl stáhnout na bekhend a dát nahoru. Puk se mi tam ale nějak zamotal a skončilo to celkem nešťastně. Vzhledem k tomu, že jsme vyhráli, tak se ale nic nestalo. Vyhráli jsme, takže spokojenost.

Vaši příznivci dorazili v hojném počtu a fandili prakticky bez přestávky. Jak vám to pomáhá?
Naši fanoušci, to je jedním slovem paráda. Když jsou ty zápasy blízko, tak jezdí vždycky ve velkém počtu. Zvlášť když je to třeba tady v Prostějově. Jsme za to samozřejmě rádi, protože nám vytvořili skoro domácí atmosféru.

Co říkáte na to, co se podařilo vašim bývalým spoluhráčům v Olomouci?
S klukama jsem v kontaktu, sleduju to. Super. Udělali šňůru, to vždycky pomůže. Paradoxně jim pomohlo, že šel do brány Honza Lukáš, který má neskutečnou formu. Měli málo obránců, ale právě v tu chvíli se dokázali semknout. Jdou přímo do play-off, uvidíme, jaké to bude tam. Ať se jim daří.

Mora jede!
Nízkonákladovka Mora prosvištěla do play-off. Kde přistane?