„Strašně těžko se mi to hodnotí. Měli jsme spoustu šancí. Troufám si říct, že jsme byli i o něco lepším týmem. Kluci si za dnešní výkon výhru zasloužili,“ řekl zklamaně po utkání prostějovský trenér Jiří Vykoukal.

Dlouho to vypadalo, že prostějovští hokejisté budou opět marně hledat recept na vsetínského brankáře Šelepňeva. Ve třetí třetině na něj ale recept přeci jen našli.

Nicméně do vedení se jako první mohli dostat hned po devatenácti vteřinách domácí, když Mikuš dokázal z rohu kluziště najít před brankou zcela volného Březinu. Neužil ale hned v úvodu zápasu předvedl perfektní zákrok.

V další větší šanci první třetiny se ocitli Prostějovští. Starý nahodil puk před branku, kde se jej zmocnil Žalčík. Ani nejlepší střelec Hanáků v základní části ale Šelepněva nepřekonal.

Na konci 26. minuty ujížděl sám na Neužila Slováček, který se snažil vyzrát na prostějovského gólmana střelou nad vyrážečku. Neužil se však oklamat nenechal.

Bohužel kapituloval o pár vteřin později. Karafiát z před brankového prostoru dokázal procpat puk do sítě.
Strhující třetí třetina

Během poslední dvacetiminutovky měly oba celky dost příležitostí. Byli to ale opět domácí, kteří dokázali skórovat. Nabídnutou přesilovou hru dokázal využít Jakub Teper.

„Hledali jsme recept na vsetínského brankáře. Šancí jsme měli dostatečně. Zlomilo se to ke konci třetí části. Kluci ale hráli jak včera, tak i dnes velmi dobře,“ viděl pozitiva v odehraných dvou duelech Vykoukal.

Hanáci se ale nevzdali. O další dvě minuty snížili zásluhou Daniela Koláře a vypadalo to na velké drama. Jenže tyto domněnky narušil gólem do prázdné branky Antonín Pechanec.

Ovšem ti, co si mysleli, že o osudu zápasu je již rozhodnuto, se mýlili. Někteří fanoušci, kteří odešli ještě před koncem zápasu, aby jej nemuseli opouštět v tlačenicích, udělali chybu. Jestřábi totiž zásluhou Jakuba Husy a Lukáše Volfa dokázali v rozmezí 64 vteřin vyrovnat a dovést zápas do prodloužení.

Vsetínské zachránila tyč

V tom mohl rozhodnout Račuk, který se elegantně prokličkoval až před Šelepňeva, jenže proti němu stála branková konstrukce.
O minutu později na druhé straně se ale Radim Kucharczyk nemýlil a zajistil tak Valachům druhý bod v sérii.

„Špatně jsme si rozebrali hráče. Bohužel, vsetínský hráč to dobře trefil. Nedá se nic dělat. Šancí jsme během zápasu měli dost. Dohnali jsme to na konci v powerplay. Vsetín si splnil povinnost, nyní je to na nás. Věříme, že nám fanoušci doma pomohou sérii srovnat,“ dodal na závěr Vykoukal.

Série bude na prostějovském ledě pokračovat v úterý a ve středu (18.00).

VHK Robe Vsetín - LHK Jestřábi Prostějov 4:3p (0:0, 1:0, 2:3 – 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Karafiát (Slováček, Vítek), 52. Teper (Rob, Jonák), 58. Pechanec, 62. Kucharczyk (Březina, Rác) – 54. D. Kolář (Starý, Žovinec), 59. Husa (L. Volf), 60. L. Volf (Husa, Račuk). Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 7:9, navíc Havlík (Prostějov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4810.
Vsetín: Šelepněv – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Březina, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Karafiát, Šilhavý, Vítek. Trenér: Jiří Dopita.
Prostějov: Neužil – Žovinec, D. Kolář, Husa, Čáp, Havlík, Mikliš, P. Krejčí – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Hanták, Pšenička – Nouza, Divíšek, L. Volf – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec. Trenér: Jiří Vykoukal.

Výsledky ostatních zápasů čtvrtfinále Chance ligy:

Kladno – Přerov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) stav série 2:0
České Budějovice – Havířov (0:1, 0:1, 0:1) stav série 1:1
Jihlava – Litoměřice (1:1, 0:3, 0:0) stav série 1:1

Autor: JIŘÍ HORÁK