K jeho odchodu k Bobrům se schylovalo již loni, ale nakonec k tomu došlo až nyní. „Kromě hraní se budu věnovat roli manažera. Nastoupil jsem od 1. dubna, abychom nenechávali vše na poslední chvíli, a již řešíme jak otázku nového trenéra, tak skladbu kádru na další sezonu. Čeká nás hodně práce, ale já věřím, že když vše zajistíme v předstihu, budu se moci poté více v klidu věnovat přípravě na sezonu na ledě," říká Petr Dvořák ke své dvojroli ve Valašském Meziříčí.

Na Vsetín bude vzpomínat vždy v dobrém, i když byl Na Lapači z jedné věci překvapený. „Nečekal jsem, že se bude druhá liga hrát na čtyři lajny, někdy jsem se pomalu dostával do tempa.

Ale mělo to opodstatnění do play–off, kde jsem snad ukázal kvalitu a nezklamal," doufá nová posila Bobrů a ještě dodává k rivalitě obou valašských týmů: „Fanoušci Valmezu na mě křičeli za mou větu pro vsetínský klubový web, že derby se nesmí prohrát, natož tak s Valašským Meziříčím. Nyní jsem na druhé straně a udělám maximum, abychom se podívali s Bobry do play–off," slibuje Petr Dvořák.

Sám doufá, že se udrží model soutěže s dvanácti účastníky, kde by Šumperk měl vystřídat Frýdek–Místek, pokud ten postoupí do první ligy. Nakročeno k tomu mám.

„Pak by asi některé týmy soutěž třeba o osmi účastnících skupiny východ, jak se uvažuje, nehrály," proklamuje Dvořák. A jaké úkoly si vytyčil jako manažer klubu?

„Jsou tady šikovní hráči hlavně dopředu, z kterých to musíme dostat, je to v nich. Potřebujeme čtyři obránce a brankáře. Seznámil jsem se s ekonomickou situací klubu, děkujeme městu za podporu a nyní budeme dávat dohromady kádr. Dále chceme zlepšit komunikaci s fanoušky a médii a v neposlední řadě zvýšit návštěvnost a kredit hokeje ve Valašském Meziříčí," dodává své vize cíle Petr Dvořák.