„Prohráli jsme obrovským rozdílem. OK. Něco jsme si k tomu řekli, ale piplat se v tom nesmíme. Jedeme dále a v úterý to bude nový a z naší strany jiný zápas. Uděláme všechno pro to, abychom předvedli zcela jiný výkon, než v neděli," burcuje před druhým finále play off druhé ligy Petr Hruška.

Takový zápas, jako byl ten v Přerově, se asi hodnotí velmi těžko, že?

Dobře nebo špatně hodnotí, to je teď celkem jedno. Jisté je, že to byl pro nás moc špatný zápas. Ale musíme jít dále. Jinak to nejde.

V čem byly největší chyby v prvním finále?

No snad úplně ve všem. Takhle se rozhodně play off nehraje, a už vůbec ne finále. Je strašná škoda, že když jsme došli až do této fáze, jsme začali sérii takhle špatně. Chybělo nám téměř všechno, co v play off musí být. Byli jsme u všeho pozdě, domácím pak narostla křídla a padalo jim tam úplně všechno. Nám chyběla bojovnost, nasazení, obětavost, prostě všechno.

Čím to, že s Přerovem byly snad všechny letošní zápasy takto katastrofální? Devět gólů, a ještě navíc v play off je fakt pořádná darda …

Takový zápas se prostě občas přihodí. Nevyjde vám začátek, jeden, dva blbé góly a pak už to nezastavíte. Je ale pravdou, že s Přerovem se nám to stává v této sezoně pořád. Vždycky se na to upozorňujeme a vždycky to dopadlo stejně. Přerovu to prostě na nás jaksi jde.

Co se dá z takového zápasu vzít do dalších bojů? Mě přijde, že asi nic…

Musíme se poučit. Piplat se v tom nesmíme ani náhodou. Devět inkasovaných gólů je samozřejmě strašně moc, ale s trochou nadsázky se dá říct, že než prohrát 1:2 gólem půlminuty před koncem, to radši prohrát takhle. Tak či tak je to 1:0 v sérii pro Přerov, od toho se odvíjí další věci.

Jak těžce se bude motivovat do druhého zápasu po takové sprše?

Na ten první zápas už se nesmíme vůbec ohlížet. To je pryč. Samozřejmě jsme si něco po zápase řekli, ale obecně není jiného řešení, než to hodit za hlavu a soustředit se jen na to, co bude nejblíže, tedy druhý zápas.

Přerov si na vás evidentně strašně věří a navíc mu to bohužel na Vsetín jde. Jak se připravit na druhý zápas?

V každém případě musíme navázat na to, co nás zdobilo ve čtvrtfinále a v semifinále. Vrátit se k výkonům a přístupu, který nás zaslouženě dostal až do finále. Uděláme všechno pro to, abychom předvedli zcela jiný výkon, než v neděli. Všichni věříme, že nás přijdou podpořit fanoušci v co největším počtu a společně konečně Přerov porazíme.