Na ledě se střetnou hráči domácího Valašského hokejového klubu s hokejisty HC Zubr Přerov. Valaši mají svému soupeři co oplácet, v nedělním prvním utkání schytali krutou porážku 1:9.

Souboj se očekává i v hledišti. Vsetínský klub podle jednatele VHK Vsetín Daniela Toboly uvolnil pro příznivce soupeře 300 lístků. Stejný počet měli k dispozici také vsetínští fandové na nedělní utkání v Přerově.

Policisté hodnotí zápas jako rizikový. Klidný průběh proto bude hlídat mimo jiné i pořádková jednotka policie ze Zlína. „Je smutné, že to musí vždycky bývat právě takto. Že se vždycky najdou magoři, co musí za každou cenu dělat binec. Pak musí být na jednoho diváka dvacet těžkooděnců a zbytečně to stojí peníze," kroutil hlavou Martin Mrlina ze Vsetína, který se také chystá sledovat zápas přímo na zimním stadionu.

Policisté a pořádková služba nechtějí nic podcenit. V minulosti už totiž při utkáních Vsetína a Přerova byly problémy.

Diváci tak musí počítat i s osobními prohlídkami při vstupu na stadion. Podle vsetínské policejní mluvčí Lenky Javorkové budou kontroly důkladné.

„V minulosti jsme už zabavili nože či boxery. I tentokrát neprojde do haly nikdo s pyrotechnikou či předměty, které by bylo možné použít jako zbraň," zdůraznila Lenka Javorková.

Prohlídky bude mít na starosti bezpečnostní agentura, asistovat budou policisté i strážníci městské policie.

„Na stadion také nebude vpuštěn nikdo zjevně podnapilý či agresivní. Počítáme i s dechovými zkouškami na alkohol," řekla Lenka Javorková.

Kolik policistů přesně bude na fanoušky obou klubů dohlížet, policejní mluvčí prozradit nechtěla. „Nebylo by to taktické," vysvětlila Lenka Javorková. Uvedla ale, že se do akce zapojí i dopravní policisté, psovodi i zmíněná pořádková jednotka ze Zlína či Městská policie Vsetín.

Náhodě nic neponechává ani domácí klub. „Posilujeme ostrahu, která bude mít na starosti pořádek uvnitř v hale," ujistil jednatel VHK Vsetín Daniel Tobola.

Druhým dechem ale vyjádřil přání, aby nebylo potřeba kvůli divákům zasahovat. „V Přerově bylo všechno v pořádku. Věříme, že to tak bude i u nás," řekl Daniel Tobola.