„Jsme šťastni, že se nám podařilo otočit z 0:2 na 3:2. Pokusíme se na to navázat, musíme na sobě makat,“ uvedl Půček pro klubovou televizi.

Hosté ze severu Moravy se vedení dočkali už v páté minutě. „V první třetině jsme se ještě hledali, ale tak špatná nebyla. Před druhou jsme si řekli, že do toho půjdeme po hlavě. Obrat ukazuje na sílu mužstva,“ těší talentovaného hokejistu.

V juniorských kategoriích vysoce produktivní útočník si za mateřský klub zahrál poprvé od svého květnového příchodu. Během angažmá za oceánem se leccos přiučil. Například tvrdšímu způsobu hry.

„Hodně jsem tam toho odkoukal, budu se tak snažit hrát. Jsem vysoký, takže se to po mně bude i vyžadovat. Nikdy není na škodu, když se tvrdí muzika. Podobní hráči jsou potřeba v každém týmu,“ domnívá se 190 cm vysoký forvard.

Hokejisté Vsetína. Ilustrační foto
Hokejový Vsetín zahájil přípravu obratem proti Frýdku-Místku

Kanadský hokej mu však nepřinesl jen radost. V zámoří se potýkal se zlomeným kotníkem, se kterým odehrál patnáct zápasů. Po návratu do České republiky si ke všemu přetrhal vazy v koleni.

„Zranění mě momentálně netrápí, snad už je vše v pořádku. Musím zaklepat na zuby,“ usmívá se Půček.

Další přípravné střetnutí čeká na Romana Půčka a jeho spoluhráče v úterý. Před vlastními fanoušky se představí proti druholigové Kopřivnici.

„Do zápasu půjdeme na sto procent, budeme potřebovat vypilovat určité herní situace. Rozhodně si neřekneme, že si půjdeme jen zahrát,“ nehodlá podcenit výběr z nižší soutěže.

Pro výhru si bude chtít dojít o to více, že znovu bude hrát na Lapači. Proti Frýdku-Místku se na stadion dostalo 720 diváků.

„Jsme moc rádi, že přišli. Podporovali nás. Šli slyšet, bylo to příjemné,“ uzavřel dvacetiletý hokejista, který má na kontě čtyři soutěžní starty v seniorském týmu Vsetína.