S jasným cílem jdou do pátečního pátého vzájemného duelu čtvrtfinále play-off první ligy s Prostějovem vsetínští hokejisté (17.30 hodin).

„Nic snadného nás sice nečeká, ale věřím, že s našimi fanoušky v zádech poslední krok v této sérii uděláme,“ burcuje kabinu Robe její kapitán Vít Jonák.

Ve středu na ledě Prostějova se přitom dočkal první trefy ve vyřazovací části, ale vítězná nakonec nebyla.

„Co nám bylo platné, že po první ospalé třetině jsme ve zbytku času herně dominovali, když nás opět postihlo dejà vu podobě dvou slepených gólů, které soupeře dostaly do zápasu. To se nám už opravdu nesmí stát,“ má jasno 27letý útočník Valachů.

„Nesmíme mít ze soupeře zbytečný respekt či obavu, jen vlastní aktivní hrou můžeme pomýšlet na úspěch. A po posledních zkušenostech hlavně v závěru nepovolit soupeři žádnou střelu na bránu!“

Prostějovští Jestřábi (v černém) ve čtvrtfinále proti Vsetínu. Ilustrační foto
Vsetín má mečbol! V Prostějově jej zařídil Březina

Hned tři ze čtyř vzájemných duelů nerozhodla základní hrací doba.

„Přitom ve všech zápasech jsme byli lepší, ale nedokázali to gólově vyjádřit. V prodloužení či nájezdech je to už o štěstí a to jsme naposledy naštěstí v nájezdech měli,“ směje se šéf valašské kabiny.

Zatímco někteří vsetínští hráči po dvojutkání na Hané odpočívali, někteří využili času k tréninku.

„Přijde mi, že jsme lepším, bruslivějším týmem, který má více sil. A právě tuto výhodu se musíme pokusit využít a vybudovat náskok, abychom se stejně jako v posledních duelech nemuseli strachovat o výsledek. Jsem optimista, věřím, že v pátek uspějeme a pošetříme síly na další náročnou sérii,“ dodal Vít Jonák.

Vsetínský obránce Michal Hryciow.
Šilhavý odehrál neskutečný zápas, chválil spoluhráče i přes porážku