Ve druhém zápase druhé ligy proti Hodonínu důležitou trefou na 2:1 pomohl k vyrovnání série hrané na tři vítězné zápasy na 1:1.

„Je naší povinností splnit vytyčený cíl. Za tím jdeme,“ vzkázal 22letý Šilhavý, z jehož slov byla cítit jistota a odhodlání.

„Nepřipouštím si nic jiného. Jdeme krůček po krůčku. Tlak okolí si nesmíme připouštět,“ ví Šilhavý, jehož poprvé ve čtyřech letech přivedla na kladenský stadion babička.

„Hráli jsme jako jeden tým, obětavě, každý jsme na ledě nechali maximum. V prvním zápase na Vsetíně nám uškodila série s Kopřivnicí, po které jsme měli dlouhé volno. Bylo to vidět v první třetině. Pak jsme se do toho dostali, bohužel to nestačilo,“ vrátil se forvard s číslem 12 na zádech ještě k nedělní úvodní semifinálové porážce 2:3 v prodloužení.

Čtěte také: Vsetín vyzrál na hodonínské Drtiče a srovnal semifinále

Právě on dal v úterý v Hodoníně ve 42. minutě klíčovou trefu na 2:1, po které Valaši už vedení nepustili.

„Byl to můj první gól v semifinále. Hrozně si ho vážím. Nás nakopl, vedení jsme si poté už hlídali,“ pochvaloval si Šilhavý.

„Ale Hodonín hraje statečný hokej, mají dobrou hru dozadu, těžko se k nim dostává. Extra mě ale nepřekvapili,“ podotkl Šilhavý, který se na Valašsko vydal vloni v létě, když s ním na Kladně přestali počítat.

„Jsou zde přátelští a milí lidé. Dostal jsem se sem přes trenéra Nelibu, který mě doporučil panu Jenáčkovi. Proběhly i telefonáty s jednatelem Tobolou a domluvili jsme se. Užívám si to tady. Je tady super parta i perfektní fanoušci. Je nádhera, co dokážou vytvořit,“ ocenil Šilhavý vděčné, ale i náročné publikum na Lapači.

Zatímco v Rusku mají neomezené množství ropy, na Valašsku si hýčkají zlatou žílu zdejšího léku slivovice, kterou už okoštoval i rodilý Kladeňák.

„Je dobrá. Už jsem dostal nakázáno od táty ji přivézt domů. Jenže už ji určitě vypil,“ rozesmál se Šilhavý, který si s Jaromírem Jágrem i zatrénoval.

„Díval jsem se na něj s otevřenou pusou. Snažil jsem se od něj co nejvíc odkoukat. Ze začátku tam byly i nějaké nervy, tím jaká je to obrovská legenda. Jako osmiletý s ním mám i fotku,“ pousmál se Šilhavý, který dřív obdivoval Erika Lindrose nebo Jevgenije Malkina.

V poslední době však sleduje Jakuba Voráčka z Philadelphie.

Čtěte také: Tichý vůdce Vsetína Mojžíš: Máme sílu sérii otočit

„Je to pořád mladý kluk, není mu ještě ani třicet a hraje fantastický hokej. Je radost se na něj dívat,“ ocenil kvality dalšího kladenského odchovance.
A dnes ve Vsetíně poslouchá rady a rozkazy olympijského vítěze z Nagana a jednu z největších vsetínských osobností Jiřího Dopitu.

„Je legenda, má obrovský respekt a autoritu. Hrozně si ho vážíme, hltáme každé jeho slovo. Z Kladna jsem sice na osobnosti zvyklý. Kromě Jágra třeba na Gudase nebo Židlického a další. Ale žádná podobná osobnost mě ještě netrénovala,“ přiznal Šilhavý, který ve fotbale sleduje Real Madrid a Cristiana Ronalda.

„Fandím jim. Ale nejsem moc objektivní,“ usmál se student vysoké školy v oboru podnikání a managementu v Ostravě.